Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C
-Snijd met een scherp schilmesje voorzichtig rond de omtrek van de pompoenstengel. Maak een gat dat groot genoeg is zodat je naar binnen kunt reiken. Verwijder het vezelige deel en de zaden en gooi ze weg.
-Meng in de keukenmachine (of een vijzel met stamper) 1/2 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verwerk totdat het een pasta-achtige consistentie krijgt. Verdeel dat mengsel over de binnenkant van de pompoen.
-Wrijf de pompoen buiten in met 1 eetlepel olijfolie. Sluit af met het bovenste deel en braad 45 tot 50 minuten, of tot de pompoen zacht begint te worden. Haal uit de oven en gooi de bovenkant weg of bewaar voor decoratie.
-Terwijl de pompoen aan het braden is, bereid je de garnalenstoofpot. Begin met het royaal op smaak brengen van de garnalen met limoensap, zout en peper.
-Verhit in een grote pot 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als het warm is de garnalen toe en bak tot ze gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant. Pas op dat je het niet te gaar maakt! Verwijder (samen met eventuele release-sappen) en zet opzij
-Zet het vuur laag tot medium en veeg de pan schoon indien nodig. Voeg nog een eetlepel olijfolie toe en bak, eenmaal warm, de resterende gesnipperde ui en knoflook, tot ze glazig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
-Voeg de gehakte tomaten toe en kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.
-Roer de bloem erdoor en mix tot het is opgenomen.
-Voeg de melk toe en kook, onder voortdurend roeren, tot het ingedikt is, ongeveer 5 minuten.
-Eenmaal ingedikt tot de gewenste consistentie, roer je de slagroom en 1/3 kopje gehakte peterselie erdoor. Doe de garnalen (en sappen) terug in de pan en roer om te combineren. Proef en pas eventueel op smaak. Haal van het vuur en reserveer.
-Veeg de binnenkant van de pompoen schoon met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
-Smeer de roomkaas in de pompoen, over de hele bodem en zijkanten.
-Vul de pompoen met de garnalenstoofpot, bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 15-20 minuten of tot de pompoen zacht is en de bovenkant bubbelt en goudbruin is.
-Garneer met de overgebleven peterselie en geef er rijst bij
-Snijd met een scherp schilmesje voorzichtig rond de omtrek van de pompoenstengel. Maak een gat dat groot genoeg is zodat je naar binnen kunt reiken. Verwijder het vezelige deel en de zaden en gooi ze weg.
-Meng in de keukenmachine (of een vijzel met stamper) 1/2 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verwerk totdat het een pasta-achtige consistentie krijgt. Verdeel dat mengsel over de binnenkant van de pompoen.
-Wrijf de pompoen buiten in met 1 eetlepel olijfolie. Sluit af met het bovenste deel en braad 45 tot 50 minuten, of tot de pompoen zacht begint te worden. Haal uit de oven en gooi de bovenkant weg of bewaar voor decoratie.
-Terwijl de pompoen aan het braden is, bereid je de garnalenstoofpot. Begin met het royaal op smaak brengen van de garnalen met limoensap, zout en peper.
-Verhit in een grote pot 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg als het warm is de garnalen toe en bak tot ze gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant. Pas op dat je het niet te gaar maakt! Verwijder (samen met eventuele release-sappen) en zet opzij
-Zet het vuur laag tot medium en veeg de pan schoon indien nodig. Voeg nog een eetlepel olijfolie toe en bak, eenmaal warm, de resterende gesnipperde ui en knoflook, tot ze glazig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
-Voeg de gehakte tomaten toe en kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn, ongeveer 6-8 minuten. Kruid met peper en zout.
-Roer de bloem erdoor en mix tot het is opgenomen.
-Voeg de melk toe en kook, onder voortdurend roeren, tot het ingedikt is, ongeveer 5 minuten.
-Eenmaal ingedikt tot de gewenste consistentie, roer je de slagroom en 1/3 kopje gehakte peterselie erdoor. Doe de garnalen (en sappen) terug in de pan en roer om te combineren. Proef en pas eventueel op smaak. Haal van het vuur en reserveer.
-Veeg de binnenkant van de pompoen schoon met keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
-Smeer de roomkaas in de pompoen, over de hele bodem en zijkanten.
-Vul de pompoen met de garnalenstoofpot, bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 15-20 minuten of tot de pompoen zacht is en de bovenkant bubbelt en goudbruin is.
-Garneer met de overgebleven peterselie en geef er rijst bij
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Camarão na Moranga – of Braziliaanse Garnalen Gevulde Pompoen – is een traditioneel Braziliaans gerecht uit de kust van São Paulo. Romig en garnaalachtig, dit prachtige gerecht smeekt om een prachtig middelpunt te zijn bij je volgende familie bijeenkomst!
Ingrediënten
1 grote pompoen van circa 4 kg , grondig gewassen en gedroogd
1 1/2 grote uien, gehakt
4 teentjes knoflook, gehakt
6 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen peper, naar smaak
1 kg rauwe middelgrote of grote scampi, koppen en staarten verwijderd, gepeld en ontdaan van darmen
Sap van één limoen
5 Roma-tomaten, in stukjes gesneden
2 eetlepels meel
24 cl volle melk
12 cl slagroom
60 g + 2 eetlepels gehakte verse peterselie
500 g roomkaas
60 g vers geraspte Parmezaanse kaas
1 1/2 grote uien, gehakt
4 teentjes knoflook, gehakt
6 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen peper, naar smaak
1 kg rauwe middelgrote of grote scampi, koppen en staarten verwijderd, gepeld en ontdaan van darmen
Sap van één limoen
5 Roma-tomaten, in stukjes gesneden
2 eetlepels meel
24 cl volle melk
12 cl slagroom
60 g + 2 eetlepels gehakte verse peterselie
500 g roomkaas
60 g vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Braziliaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494419
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest- chef = Olivia
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht