Kip Scarpariello

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/07/2023 - 08:35
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C.
-Breng de kip op smaak met zout en peper; bestuif lichtjes met bloem en schud overtollig af.
-Verhit olie in een braadpan of een grote, ovenvaste koekenpan met rechte zijkanten op middelhoog vuur. Als het glinstert, voeg je de kip toe, met de huid naar beneden, in een enkele laag.
-Bak, één keer omdraaien, tot ze aan beide kanten bruin zijn, in totaal 6 tot 8 minuten. Breng over naar een bord. -Voeg worstjes toe aan de pan en bak, draai een paar keer, tot ze overal bruin maar niet gaar zijn, ongeveer 5 minuten; overbrengen naar bord met kip.
- Zet het vuur laag tot medium; voeg sjalotten en knoflook toe aan de pan en bak, af en toe roerend, tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg rozemarijn en peperpekel toe; kook tot de vloeistof grotendeels is verdampt, een paar seconden. Voeg bouillon en citroensap toe; kook tot gehalveerd, 8 tot 10 minuten.
- Doe de kip en alle opgehoopte sappen terug in de pan, met de huid naar boven, samen met de paprika's. Breng de pan over naar de oven; 15 minuten roosteren. Snijd ondertussen worstjes schuin in drieën; nestelen in de koekenpan.
- Ga door met koken tot een thermometer die in de kip is gestoken (in de buurt van maar niet aanrakende botten) 74°C registreert en de worstjes net gaar zijn, nog ongeveer 5 minuten.

Serveer warm met brood.
Afbeelding
Kip Scarpariello
Kip Scarpariello
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige Italiaans-Amerikaanse klassieker is een doordeweekse winnaar omdat hij in precies een uur samenkomt en kookt in één ovenvaste koekenpan. Ons recept vraagt om kippendijen met bot en vel en zoete Italiaanse worst
Ingrediënten
6 kippendijen met bot en huid
zout en versgemalen peper
bloem voor alle doeleinden, om te bestuiven
2 eetlepels extra vierge olijfolie
3 zoete Italiaanse worsten (340 g totaal)
2 sjalotten, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
3 teentjes knoflook, gehalveerd en geplet
4 takjes rozemarijn
8 cl warme gepekelde kersen of Peppadew-pepers, gehalveerd, plus 2 eetlepels pekel
50 cl natriumarme kippenbouillon
1 eetlepel vers citroensap

Knapperig brood, voor erbij (optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenthermometer
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494411
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
one pot meals- pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester