Bereidingswijze
Smelt circa 50 gram boter en voeg wat olie toe. Bestrooi de kippendijen met peper en zout naar smaak. Bak de kip in enkele minuten aan beide kanten mooi bruin. Haal ze uit de pan, zet opzij en bak de spekjes in het overgebleven vet.
Voeg ui, peen, bleekselderij en knoflook toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak mee. Giet de bouillon en de wijn erbij en de tijmblaadjes. Dan gaat de kip er weer bij. Breng dit geheel aan de kook, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat en uur zachtjes sudderen. Serveer met gekookte aardappelen, puree, gebakken aardappelen of rijst.
Bestrooi het kip pannetje vlak voor serveren met gesnipperde bladpeterselie.
Voeg ui, peen, bleekselderij en knoflook toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak mee. Giet de bouillon en de wijn erbij en de tijmblaadjes. Dan gaat de kip er weer bij. Breng dit geheel aan de kook, zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat en uur zachtjes sudderen. Serveer met gekookte aardappelen, puree, gebakken aardappelen of rijst.
Bestrooi het kip pannetje vlak voor serveren met gesnipperde bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Doe eens wat anders en ga terug naar de jaren 70 ! In die periode vond je op elke menukaart wel een soortgelijk pannetje met........ " Het meest veelzijdigste stukje vlees “. Zelfs de jongere generatie kan zo'n heerlijk, gemakkelijk pannetje met kip waarderen. Leuk om te serveren als je gasten krijgt en niet té ingewikkeld wilt doen. En daags van te voren gemaakt zelfs nóg lekkerder. Een bereidingstijd van 75 minuten lijkt heel wat, maar na een kwartiertje zit alles in het pannetje en heb je er geen omkijken meer naar.
Ingrediënten
8 kippendijen of 8 drumsticks
125 gram gerookte spekreepjes
2 uien geschild in halve ringen
2 teen knoflook gesnipperd
1 grote winterpeen in blokjes
3 stengels bleekselderij in boogjes
70 gram tomatenpuree
boter en olie om in te bakken
300 ml rode wijn
300 ml kippenbouillon
2 el verse tijmblaadjes
peper en zout naar smaak
gesnipperde bladpeterselie ter garnering
125 gram gerookte spekreepjes
2 uien geschild in halve ringen
2 teen knoflook gesnipperd
1 grote winterpeen in blokjes
3 stengels bleekselderij in boogjes
70 gram tomatenpuree
boter en olie om in te bakken
300 ml rode wijn
300 ml kippenbouillon
2 el verse tijmblaadjes
peper en zout naar smaak
gesnipperde bladpeterselie ter garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan, snijplank en mes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494405
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Lekker tafelen eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht