Dal makhani

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/06/2023 - 09:16
Bereidingswijze
1 Was en week de zwarte linzen in warm water gedurende 1 uur en zeef
2 Doe de linzen in een grote pan met dikke bodem, voeg 2 liter water, plantaardige olie en gember- en knoflookpasta toe. Breng aan de kook, dek af met een deksel en laat 2 uur sudderen of tot de linzen zacht zijn
3 Voeg vervolgens de chilipoeder, gemengde pruimtomaten, ongezouten boter en Kasoori methi toe
4 Laat nog 30-60 minuten sudderen, af en toe roeren. Dit kan maximaal 4 dagen worden gekoeld en in de koelkast worden bewaard
5 Verwarm tot slot de benodigde hoeveelheid dahl opnieuw, voeg de room toe, breng op smaak en serveer warm. Werk af met enkele klontjes boter
Afbeelding
Dal makhani
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit 'zwarte linzen' recept van Alfred Prasad is doordrenkt met gember, knoflook, gemalen kruiden en tomaten met een heerlijke roomsaus voor een heerlijk effect. Dit is een prachtige zwarte dal uit Punjabi om gezellig bij te zitten op een regenachtige dag, gecombineerd met naanbrood of een geurige kom rijst. Kasoori Methi is beschikbaar om online of in Indiase supermarkten te kopen.
Ingrediƫnten
250 gram zwarte linzen
1 eetlepel gemberpasta
1 el knoflookpasta
1 eetlepel plantaardige olie
1 tl chilipoeder
200 g ingeblikte pruimtomaten, gemengd
40 g ongezouten boter
1/2 tl Kasoori methi
4 eetlepels room
2l water
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494403
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Alfred Prasad - pinterest -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester