Bereidingswijze
Roer alles( in de ochtenduren) voor de marinade in een schaal door elkaar en leg de zalm erin. Dek de schaal af. Keer de zalm een keer of 4.
Blancheer de peultjes 2 minuten. Giet ze af in een zeef en spoel ze koud.
VOOR DE ROERBAK
Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de rode peper en de knoflook even aan. Voeg peultjes , champignons, paprika en bosui toe en roerbak in enkele minuten beetgaar.
Verwarm een grillpan loei heet en grill de zalm aan elke kant 3 minuten.
Voeg op het laatst de taugé toe aan de groente en breng het geheel op smaak met sesamolie en nog een scheutje sojasaus.
Serveer de zalm met rijst, nasi of noedels.
Blancheer de peultjes 2 minuten. Giet ze af in een zeef en spoel ze koud.
VOOR DE ROERBAK
Verwarm een scheutje olie in een wok en roerbak de rode peper en de knoflook even aan. Voeg peultjes , champignons, paprika en bosui toe en roerbak in enkele minuten beetgaar.
Verwarm een grillpan loei heet en grill de zalm aan elke kant 3 minuten.
Voeg op het laatst de taugé toe aan de groente en breng het geheel op smaak met sesamolie en nog een scheutje sojasaus.
Serveer de zalm met rijst, nasi of noedels.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
In de ochtenduren alvast de zalm in de marinade leggen en afdekken en de peultjes blancheren, dan zit je in de avonduren binnen 30 minuten aan tafel. Dit gerecht is heerlijk met nasi of een pandan of basmatirijst. Ook noedels passen er prima bij.
Ingrediënten
VOOR DE ROERBAK
150 gram peultjes afgehaald en gehalveerd
½ rode paprika in reepjes
100 gram champignons in vieren
75 gram taugé heet afgespoeld
2 zalmfilets zonder huid van 150 gram
2 bosuitjes in grove stukjes
1 teen knoflook gesnipperd
1/2 rod peper in reepjes zonder zaad en lijst
VOOR DE MARINADE
2 el sojasaus
1 el ketjap
1 teen knoflook gesnipperd
2 el olie
kneepje vers citroensap
peper en zout
2 cm verse geschilde gember geraspt
150 gram peultjes afgehaald en gehalveerd
½ rode paprika in reepjes
100 gram champignons in vieren
75 gram taugé heet afgespoeld
2 zalmfilets zonder huid van 150 gram
2 bosuitjes in grove stukjes
1 teen knoflook gesnipperd
1/2 rod peper in reepjes zonder zaad en lijst
VOOR DE MARINADE
2 el sojasaus
1 el ketjap
1 teen knoflook gesnipperd
2 el olie
kneepje vers citroensap
peper en zout
2 cm verse geschilde gember geraspt
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, wok, schaal en grillpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494369
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht