Bereidingswijze
-Beleg het smørrebrød met 4 verschillende toppings. Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snij in fijne partjes. Snij de radijzen in flinterdunne plakjes. Verdeel de avocado op 4 halve sneetjes brood. Sprenkel er wat citroensap over, werk af met de radijzen en wat gekneusd korianderzaad.
-Smeer de roomkaas op de 4 volgende halve sneetjes brood. Snij de tomaten in plakjes en leg op elk broodje rode, gele en groene tomatenplakjes, werk af met peper en zout en wat dille.
- Smeer op de volgende 4 halve sneetjes brood de hummus. Snij de snoeppaprika's en lente-ui in ringen en werk er de broodjes mee af.
- Smeer op de laatste 4 halve sneetjes brood de zongedroogde tomatentapenade en werk af met komkommerplakjes.
- Maak nog een slaatje. Meng de veldsla met plakjes peer en halve ringetjes rode ui. breng deze sla op smaak met citroensap en olijfolie, peper en zout. Serveer de verschillende boterhammen met het slaatje.
-serveer er gerookte vis bij naar keuze
-Smeer de roomkaas op de 4 volgende halve sneetjes brood. Snij de tomaten in plakjes en leg op elk broodje rode, gele en groene tomatenplakjes, werk af met peper en zout en wat dille.
- Smeer op de volgende 4 halve sneetjes brood de hummus. Snij de snoeppaprika's en lente-ui in ringen en werk er de broodjes mee af.
- Smeer op de laatste 4 halve sneetjes brood de zongedroogde tomatentapenade en werk af met komkommerplakjes.
- Maak nog een slaatje. Meng de veldsla met plakjes peer en halve ringetjes rode ui. breng deze sla op smaak met citroensap en olijfolie, peper en zout. Serveer de verschillende boterhammen met het slaatje.
-serveer er gerookte vis bij naar keuze
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxSmørrebrød is in Noord-Europa een echte way of life: een moment van rust en traditie. Heerlijk artisanaal brood met vers gerookte vis, gepekelde groenten, uien en kruiden. Elke Scandinavische kok probeert van zijn smørrebrød een klein kunstwerkje te maken.
Ingrediënten
8 sneetjes volkorenbrood (smørrebrød)
1 avocado
1 el citroensap
4 radijzen
1 tl korianderzaad (gekneusd)
120 g roomkaas
1 tomaat
1 gele tomaat
1 groene tomaat
4 takjes dille
120 g hummus
1 gele paprika
1lente-ui
120 g tomatentapenade (van zongedroogde tomaten)
1/2 komkommer
peper en zout
Voor het slaatje :
100 g veldsla
1 peer
1 rode ui
2 el olijfolie
peper en zout
gerookte vis naar keuze
1 avocado
1 el citroensap
4 radijzen
1 tl korianderzaad (gekneusd)
120 g roomkaas
1 tomaat
1 gele tomaat
1 groene tomaat
4 takjes dille
120 g hummus
1 gele paprika
1lente-ui
120 g tomatentapenade (van zongedroogde tomaten)
1/2 komkommer
peper en zout
Voor het slaatje :
100 g veldsla
1 peer
1 rode ui
2 el olijfolie
peper en zout
gerookte vis naar keuze
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1494349
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht