Bereidingswijze
Snij de varkenshaas in de lengte door. Maal er wat peper en eventueel een snufje zout overheen. Maal een dikke saus van de olijven, de zongedroogde tomaatjes , knoflook, peterselie en een scheutje olie van de zongedroogde tomaatjes.
Bestrijk de onderkant van de haas met het gepureerde mengsel. Klap het vlees weer op elkaar.
Leg dakpansgewijs plakjes katenspek op en plank of bord. Leg de haas erop en wikkel deze in.
Snij de haas in 4 plakken en steek er de stokjes door.
Smelt het klontje roomboter in een pan en bak de haas 4 minuten per kant op een zacht vuurtje bruin en rosé .
Lekker met ovenfrietjes en een gemengde salade.
Bestrijk de onderkant van de haas met het gepureerde mengsel. Klap het vlees weer op elkaar.
Leg dakpansgewijs plakjes katenspek op en plank of bord. Leg de haas erop en wikkel deze in.
Snij de haas in 4 plakken en steek er de stokjes door.
Smelt het klontje roomboter in een pan en bak de haas 4 minuten per kant op een zacht vuurtje bruin en rosé .
Lekker met ovenfrietjes en een gemengde salade.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Afgelopen donderdag zag ik bij de slager : " varkenshaas op stok " liggen . Deze bleken gevuld met een mengsel van zongedroogde tomaten en omhuld met ontbijtspek. Dat bracht mij op het idee om zelf experimenterend aan de slag te gaan. Het resultaat was voortreffelijk vond mijn man. Ik bedacht een mengsel van zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven , een teen knoflook en wat bladpeterselie met een snuf gemalen peper en een snufje zout. Komt zeker vaker op tafel een heerlijk resultaat met een minimum aan werk.
Ingrediënten
1 varkenshaas van 200 gram
aantal plakjes katenspek
5 zwarte olijven zonder pit
5 zongedroogde tomaatjes + scheutje van de olie
1 teen knoflook gepeld in stukjes
enkele takjes bladpeterselie
stokjes
aantal plakjes katenspek
5 zwarte olijven zonder pit
5 zongedroogde tomaatjes + scheutje van de olie
1 teen knoflook gepeld in stukjes
enkele takjes bladpeterselie
stokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer, snijplank, mes en pan
Leuke tips
Ik sneed de haas helemaal door. Beter om één kant dicht te laten, zodat je een grote lap hebt, die je makkelijk weer kunt dichtklappen. Zo heb je minder spek nodig.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494348
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht