Bereidingswijze
-Kook de pasta in kokend water met zout al dente
-Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook toe en roer tot het zacht en geurig is.
-Voeg nu de chili crisp olie, sojasaus, oestersaus en tahini toe. Roer en laat de saus ongeveer 1 minuut koken of tot hij iets is ingedikt.
-Voeg de al dente pasta, het pastawater, de lente-uitjes en de gehakte koriander toe. Meng alles
- proef en voeg naar smaak extra kruiden toe.
- Bestrooi de pasta met extra chili crisp-olie en koriander.
-Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook toe en roer tot het zacht en geurig is.
-Voeg nu de chili crisp olie, sojasaus, oestersaus en tahini toe. Roer en laat de saus ongeveer 1 minuut koken of tot hij iets is ingedikt.
-Voeg de al dente pasta, het pastawater, de lente-uitjes en de gehakte koriander toe. Meng alles
- proef en voeg naar smaak extra kruiden toe.
- Bestrooi de pasta met extra chili crisp-olie en koriander.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak kennis met je nieuwe favoriete pasta. Het is pittig, nootachtig, zoet en extra pikant. Dit gerecht is een kruising tussen de pittige knoflook-chili-olie-noedels en Thaise pinda-noedels.
Ingrediënten
5 teentjes knoflook, fijngehakt
5 el ongezouten boter
2 el sojasaus
1,5 el oestersaus
4 lente-uitjes, fijn gesneden
2 el tahini (voeg meer toe naar eigen smaak) pindakaas of amandelboter kan ook
zout, naar smaak
2,5 el pittige chili crisp plus meer om te serveren
2 eetlepels koriander, fijngehakt plus meer voor serveren
250 g spaghetti
1/2 kopje gereserveerd pastawater voeg indien nodig meer toe
een scheutje limoensap optioneel
Extra toevoegingen :
parmezaan
gebakken sjalot
scheutje azijn
scheutje honing of ahornsiroop
5 el ongezouten boter
2 el sojasaus
1,5 el oestersaus
4 lente-uitjes, fijn gesneden
2 el tahini (voeg meer toe naar eigen smaak) pindakaas of amandelboter kan ook
zout, naar smaak
2,5 el pittige chili crisp plus meer om te serveren
2 eetlepels koriander, fijngehakt plus meer voor serveren
250 g spaghetti
1/2 kopje gereserveerd pastawater voeg indien nodig meer toe
een scheutje limoensap optioneel
Extra toevoegingen :
parmezaan
gebakken sjalot
scheutje azijn
scheutje honing of ahornsiroop
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494347
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht