Bereidingswijze
-Zout en peper elke zalmfilet.
-Voeg in een grote pan op middelhoog vuur olijfolie toe en schroei de zalm met de huid naar boven en schroei in ongeveer 1 minuut licht goudbruin. Breng de zalm vervolgens over in een schone schaal en zet opzij.
-In dezelfde pan heb je de zalm dichtgeschroeid, voeg 1 eetlepel olie, sjalot en gember toe en bak tot ze gekaramelliseerd zijn. Voeg dan de knoflook en kokossuiker toe en bak tot de knoflook licht goudbruin wordt.
-Voeg dan de currypasta, chilipasta en Thaise groene chili toe en bak 1 minuut mee.
-Giet vervolgens de kokosmelk en vissaus erbij en roer. Laat de saus 2-3 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vervolgens het sap van een halve limoen en 2-3 limoenschijfjes toe. Voeg de Thaise basilicum toe en roer.
Zet het vuur lager en voeg elke zalmfilet toe aan de saus en laat 4-5 minuten sudderen of tot de zalm gaar is. Serveer de curry met wat jasmijnrijst of naanbrood!
-Voeg in een grote pan op middelhoog vuur olijfolie toe en schroei de zalm met de huid naar boven en schroei in ongeveer 1 minuut licht goudbruin. Breng de zalm vervolgens over in een schone schaal en zet opzij.
-In dezelfde pan heb je de zalm dichtgeschroeid, voeg 1 eetlepel olie, sjalot en gember toe en bak tot ze gekaramelliseerd zijn. Voeg dan de knoflook en kokossuiker toe en bak tot de knoflook licht goudbruin wordt.
-Voeg dan de currypasta, chilipasta en Thaise groene chili toe en bak 1 minuut mee.
-Giet vervolgens de kokosmelk en vissaus erbij en roer. Laat de saus 2-3 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vervolgens het sap van een halve limoen en 2-3 limoenschijfjes toe. Voeg de Thaise basilicum toe en roer.
Zet het vuur lager en voeg elke zalmfilet toe aan de saus en laat 4-5 minuten sudderen of tot de zalm gaar is. Serveer de curry met wat jasmijnrijst of naanbrood!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een eenvoudige, Â pittige Thaise rode curry van 30 minuten met zalm. Dit is het perfecte doordeweekse diner . Je kunt serveren met een kant van witte rijst of naan om in de heerlijke levendige Thaise rode currysaus te dippen.
Ingrediënten
1 eetlepel geraspte gember
4 teentjes knoflook (klein) fijngehakt of fijngehakt
3 eetlepels Thaise Rode Currypasta
1 grote limoen (4 dunne plakjes limoen om aan de saus toe te voegen en de resterende limoen uit te persen)
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
1 eetlepel chilipasta
2 groene thaise chilipepers of 2 gedroogde rode chilipepers
1 theelepel kokossuiker
1 blik volvette kokosroom (40 cl )
4 zalmfilets met of zonder vel
3 Thaise basilicumblaadjes
2 eetlepels olijfolie of een neutrale olie
1 fijngehakte sjalot
1 eetlepel vissaus
4 teentjes knoflook (klein) fijngehakt of fijngehakt
3 eetlepels Thaise Rode Currypasta
1 grote limoen (4 dunne plakjes limoen om aan de saus toe te voegen en de resterende limoen uit te persen)
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
1 eetlepel chilipasta
2 groene thaise chilipepers of 2 gedroogde rode chilipepers
1 theelepel kokossuiker
1 blik volvette kokosroom (40 cl )
4 zalmfilets met of zonder vel
3 Thaise basilicumblaadjes
2 eetlepels olijfolie of een neutrale olie
1 fijngehakte sjalot
1 eetlepel vissaus
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494346
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht