Thaise zalm curry

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/29/2023 - 10:43
Bereidingswijze
-Zout en peper elke zalmfilet.
-Voeg in een grote pan op middelhoog vuur olijfolie toe en schroei de zalm met de huid naar boven en schroei in ongeveer 1 minuut licht goudbruin. Breng de zalm vervolgens over in een schone schaal en zet opzij.
-In dezelfde pan heb je de zalm dichtgeschroeid, voeg 1 eetlepel olie, sjalot en gember toe en bak tot ze gekaramelliseerd zijn. Voeg dan de knoflook en kokossuiker toe en bak tot de knoflook licht goudbruin wordt.
-Voeg dan de currypasta, chilipasta en Thaise groene chili toe en bak 1 minuut mee.

-Giet vervolgens de kokosmelk en vissaus erbij en roer. Laat de saus 2-3 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg vervolgens het sap van een halve limoen en 2-3 limoenschijfjes toe. Voeg de Thaise basilicum toe en roer.

Zet het vuur lager en voeg elke zalmfilet toe aan de saus en laat 4-5 minuten sudderen of tot de zalm gaar is. Serveer de curry met wat jasmijnrijst of naanbrood!
Afbeelding
Thaise zalm curry
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een eenvoudige,  pittige Thaise rode curry van 30 minuten met zalm. Dit is het perfecte doordeweekse diner . Je kunt serveren met een kant van witte rijst of naan om in de heerlijke levendige Thaise rode currysaus te dippen.
Ingrediënten
1 eetlepel geraspte gember
4 teentjes knoflook (klein) fijngehakt of fijngehakt
3 eetlepels Thaise Rode Currypasta
1 grote limoen (4 dunne plakjes limoen om aan de saus toe te voegen en de resterende limoen uit te persen)
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak
1 eetlepel chilipasta
2 groene thaise chilipepers of 2 gedroogde rode chilipepers
1 theelepel kokossuiker
1 blik volvette kokosroom (40 cl )
4 zalmfilets met of zonder vel
3 Thaise basilicumblaadjes
2 eetlepels olijfolie of een neutrale olie
1 fijngehakte sjalot
1 eetlepel vissaus
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494346
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester