Bereidingswijze
- Bestrooi de runderlappen royaal met zout en peper en bak in de roomboter aan de beide zijden bruin in een pan die ook zo de oven in kan.
- Snipper de uien en snijd de knoflooktenen in kleine stukjes, snijd de prei in ringen, de wortels in plakjes en de tomaten in partjes.
- Op het moment dat het vlees mooi bruin is, haal je het uit de pan en voeg je de uien en knoflook toe. Fruit even aan tot de uien gaan glanzen.
- Voeg vervolgens de tomaten, de wortels en de prei toe en bak alles ongeveer een minuutje op een hoog vuur.
- Dan voeg je het vlees toe en giet het blikje Guinness, de fond en het water erbij.
- Breng aan de kook en zodra e.e.a. kookt doe je deksel op de pan en schuif je de pan in de oven die op 175 graden C. is voorverwarmd.
- Laat de runderstoofpot ongeveer 1 ½ tot 2 uur in de oven staan.
Afmaken:
- Schil de appels en snijd ze in stukjes, haal de pan uit de oven en zet weer op het vuur. Voeg de appels en de appelstroop toe, breng aan de kook op een laag vuur en laat nog een half uurtje lekker door sudderen tot de appels zacht zijn. Maak een papje van de maïzena en voeg toe aan de saus en wacht tot de saus indikt. Breng op smaak met zout en peper.
- Snipper de uien en snijd de knoflooktenen in kleine stukjes, snijd de prei in ringen, de wortels in plakjes en de tomaten in partjes.
- Op het moment dat het vlees mooi bruin is, haal je het uit de pan en voeg je de uien en knoflook toe. Fruit even aan tot de uien gaan glanzen.
- Voeg vervolgens de tomaten, de wortels en de prei toe en bak alles ongeveer een minuutje op een hoog vuur.
- Dan voeg je het vlees toe en giet het blikje Guinness, de fond en het water erbij.
- Breng aan de kook en zodra e.e.a. kookt doe je deksel op de pan en schuif je de pan in de oven die op 175 graden C. is voorverwarmd.
- Laat de runderstoofpot ongeveer 1 ½ tot 2 uur in de oven staan.
Afmaken:
- Schil de appels en snijd ze in stukjes, haal de pan uit de oven en zet weer op het vuur. Voeg de appels en de appelstroop toe, breng aan de kook op een laag vuur en laat nog een half uurtje lekker door sudderen tot de appels zacht zijn. Maak een papje van de maïzena en voeg toe aan de saus en wacht tot de saus indikt. Breng op smaak met zout en peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het gemak van deze runderstoofpot is dat je er eigenlijk vrij weinig voor hoeft te doen en je de schotel met gemak in de oven kunt zetten.
Deze runderstoofpot heeft een heerlijke nazomerse smaak door de toevoeging van appels en appelstroop, bovendien doet het door het gebruik van de Guiness ook een beetje denken aan een Irish Stew.
Deze runderstoofpot heeft een heerlijke nazomerse smaak door de toevoeging van appels en appelstroop, bovendien doet het door het gebruik van de Guiness ook een beetje denken aan een Irish Stew.
Ingrediënten
- 800 gram runderlappen
- 25 gram roomboter
- 4 tenen knoflook
- 2 grote uien
- 2 winterpenen
- 1 flinke wortelpeterselie of 2 kleintjes
- 2 st prei
- 3 tomaten
- 1 blik Guinness
- 1 pot runderfond en gelijke hoeveelheid water
- 3 el appelstroop
- 2 appels
- pezo
- 1 el maïzena
- 25 gram roomboter
- 4 tenen knoflook
- 2 grote uien
- 2 winterpenen
- 1 flinke wortelpeterselie of 2 kleintjes
- 2 st prei
- 3 tomaten
- 1 blik Guinness
- 1 pot runderfond en gelijke hoeveelheid water
- 3 el appelstroop
- 2 appels
- pezo
- 1 el maïzena
Leuke tips
Serveer met grof (zelfgebakken) brood of aardappelpuree.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494344
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
Koksland.nl /Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij