Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/28/2023 - 11:19
Bereidingswijze
Verwarm olie in een pan en bak de kip in enkele minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet opzij. Laat in het overgebleven vet de krieltjes wat kleur krijgen. Haal ook de krieltjes uit de pan en zet opzij. Voeg wat extra olie toe en voeg dan de paprika en de sjalotten met de knoflook toe en bak dit alles even. Bak als laatste de prei even mee. Voeg kriel en weer kip toe. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, Italiaanse kruiden en peper en zout.

Roer de crème fraîche en de pesto door elkaar. Breng de inhoud van de hapjespan over in de ovenschaal en werk er de pestocrème door. Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze op de inhoud van de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Afbeelding
Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente
Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente
Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente
Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente
Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente
Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente
Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente
Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente
Italiaanse minikrieltjes ovenschotel met rode pesto, kip en groente
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor deze ovenschotel met rode pesto heb ik de pesto zelf gemaakt. Het waren geen zongedroogde tomaatjes helaas met een mooie rode kleur, maar reepjes zongedroogde tomaat die heel donkerrood van kleur waren. Daardoor kreeg de pestocrème niet de gewenste kleur. Gelukkig deed dat geen afbreuk aan de smaak en doordat de pestocrème door de kip, aardappeltjes en groente werd vermengd ook niet echt zichtbaar.
Ingrediënten
1 pakje voorgekookte minikriel van 450 gram
200 gram kipfilet in hapklare blokjes
1 rode puntpaprika in stukjes
5 sjalotten gepeld en gehalveerd
1 prei in iets bredere ringen
1 dikke teen knoflook gesnipperd
80 gram rode pesto ( zelf gemaakt of uit een potje)
80 gram crème fraîche
1 bol mozzarella
handje licht belegen kaas
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl mild paprikapoeder en peper en zout naar smaak
olie om in te bakken
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan, ovenschaal, snijplank en mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494341
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47