Macaroni met ham, roomkaas en witloof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/28/2023 - 09:02
Bereidingswijze
-Kook de macaroni gaar volgens de instructies op de verpakking.
-Verwijder de harde onderkant van het witloof. Spoel de stronken af en snijd in dunne reepjes.
-Smelt de boter in een pan en bak het witloof goudbruin en gaar.
-Voeg de ham toe en bak ze een minuutje mee.
-Giet de macaroni af en behoud een kopje van het pastawater.
-Doe de macaroni, het witloof en de ham samen in een grote pot.
-Voeg de roomkaas toe en meng tot de kaas gesmolten is. Leng de saus eventueel aan met wat van het pastawater, voor een gladdere saus en goede binding.
-Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de saus.
-Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Afbeelding
Macaroni met ham, roomkaas en witloof
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Macaroni met kaas en ham is altijd een goed idee. Snel klaar en geliefd bij de jong en oud, voeg er witloof aan toe voor meer smaak en meer voedingsstoffen.
Ingrediƫnten
360 g macaroni
4 stronken witloof
1 klontje boter
250 g hamblokjes
250 g roomkaas met kruiden
5 takjes peterselie
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494340
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester