Kipfilet met mosterdsausje en witloof

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/28/2023 - 08:50
Bereidingswijze
-Spoel het witloof goed. Verwijder de harde onderkant van de stronken en snijd ze doormidden, in de lengte.
Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en schik er de witloofstronkjes in. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Bak het witloof enkele minuten goed aan en plaats het deksel op de braadpan. Laat rustig garen, op een laag vuur voor ongeveer 25 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe.
-Kruid ondertussen de kipfilets met peper en zout en bak goudbruin in een hete pan. Draai dan het vuur wat lager en laat de filets rustig verder bakken in ongeveer 7 - 8 minuten, afhankelijk van de dikte.
- Haal de kipfilets uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Blus de pan met de room. Draai het vuur hoger zodat de saus kan inkoken. Voeg de mosterd toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Proef en kruid eventueel met peper en zout.

Serveer het gestoofde witloof met de kipfilets en de mosterdsaus.
Afbeelding
Kipfilet met mosterdsausje en witloof
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op zoek naar een gemakkelijk maar toch smaakvol gerecht? Kipfilet met gestoofd witloof en een mosterdsausje. 
Ingrediënten
8 stronken witloof
peper
zout
nootmuskaat
4 kipfilets
200 ml room
1 el graantjes mosterd
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494337
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester