Bereidingswijze
Snij de saucijzen in stukjes van circa 2 à 3 cm.
Verhit de olie in een pan en bak de stukjes saucijs in circa 3 minuten rondom lichtjes bruin. Haal ze uit de pan en zet ze op een bord onder aluminiumfolie apart .
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook, de tijm, paprikapoeder en peper en zout enkele minuten in het overgebleven vet. Blus met de wijn.
Kook ondertussen de gekozen pasta volgens de beschrijving in water met een maggiblokje gaar.
Roer alles goed door en voeg de gepelde tomaten met wat van het sap toe. Laat zachtjes pruttelend in enkele minuten indikken .
Leg de stukjes saucijs erbij in de pan en laat deze in ongeveer 10 minuten garen. Voeg eventueel nog wat vocht van de tomaten toe als het geheel te droog wordt. Verdeel de pasta over 2 borden en verdeel er het mengsel van de pan met de saucijs eroverheen. Bestrooi met wat verse bieslook.
Verhit de olie in een pan en bak de stukjes saucijs in circa 3 minuten rondom lichtjes bruin. Haal ze uit de pan en zet ze op een bord onder aluminiumfolie apart .
Fruit de gesnipperde ui en de knoflook, de tijm, paprikapoeder en peper en zout enkele minuten in het overgebleven vet. Blus met de wijn.
Kook ondertussen de gekozen pasta volgens de beschrijving in water met een maggiblokje gaar.
Roer alles goed door en voeg de gepelde tomaten met wat van het sap toe. Laat zachtjes pruttelend in enkele minuten indikken .
Leg de stukjes saucijs erbij in de pan en laat deze in ongeveer 10 minuten garen. Voeg eventueel nog wat vocht van de tomaten toe als het geheel te droog wordt. Verdeel de pasta over 2 borden en verdeel er het mengsel van de pan met de saucijs eroverheen. Bestrooi met wat verse bieslook.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ontdekte nog 2 gekruide rundersaucijzen in de diepvries, die met rasse schreden de houdbaarheidsdatum aan het benaderen waren. Ik besloot om ze in stukjes te snijden en ze in een smaakvolle licht romige tomatensaus met pasta op te dienen. Een rauwkostsalade erbij. Heerlijk.
Ingrediënten
120 gram linguine of andere lange pasta
2 gekruide rundersaucijs
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 flinke theelepel tijm
1 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten . De tomaten in stukjes gesneden.
½ tl mild paprikapoeder
½ tl pikant paprikapoeder
½ el basterdsuiker
scheutje koksroom
scheutje droge witte wijn ( optie)
1 maggiblokje
peper en zout naar smaak
gesnipperde bieslook
2 gekruide rundersaucijs
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
1 flinke theelepel tijm
1 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten . De tomaten in stukjes gesneden.
½ tl mild paprikapoeder
½ tl pikant paprikapoeder
½ el basterdsuiker
scheutje koksroom
scheutje droge witte wijn ( optie)
1 maggiblokje
peper en zout naar smaak
gesnipperde bieslook
Leuke tips
Serveer met een lekkere gemengde rauwkost salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494332
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht