Bereidingswijze
ROOMKAAS :
Klop met een handmixer de kaas, de room en de suiker tot een dikke massa. Zet het koud.
ORANJEBLOESEMSIROOP :
Verwarm de ingrediënten in een steelpan op halfhoog vuur totdat het geheel kookt. Afkoelen en koel bewaren.
KATAIFI-PASTA :
Smelt de boter in de koekenpan op halfhoog vuur, voeg de kataifi-pasta toe en bak deze goudbruin.
SERVEREN :
Leg de kataifi-pasta op de bodem van een glaasje, voeg een theelepel oranjebloesemwater, roomkaas en meer kataifi-pasta, dan de siroop, en de gemalen pistachenoten bovenop.
Klop met een handmixer de kaas, de room en de suiker tot een dikke massa. Zet het koud.
ORANJEBLOESEMSIROOP :
Verwarm de ingrediënten in een steelpan op halfhoog vuur totdat het geheel kookt. Afkoelen en koel bewaren.
KATAIFI-PASTA :
Smelt de boter in de koekenpan op halfhoog vuur, voeg de kataifi-pasta toe en bak deze goudbruin.
SERVEREN :
Leg de kataifi-pasta op de bodem van een glaasje, voeg een theelepel oranjebloesemwater, roomkaas en meer kataifi-pasta, dan de siroop, en de gemalen pistachenoten bovenop.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bekend nagerecht uit Dubai dat makkelijk te bereiden is en bovendien erg lekker
Ingrediënten
Roomkaas :
500 g Mascarpone-kaas
100 gr. Room 35% mg
100 gr. Suiker
Oranjebloesemsiroop :
150 g Suiker
250 g Water
20 g Oranjebloesemwater
Kataifi-pasta :
240 gr. Kataifa pasta
60 g boter
Overige :
Gemalen pistachenoten
500 g Mascarpone-kaas
100 gr. Room 35% mg
100 gr. Suiker
Oranjebloesemsiroop :
150 g Suiker
250 g Water
20 g Oranjebloesemwater
Kataifi-pasta :
240 gr. Kataifa pasta
60 g boter
Overige :
Gemalen pistachenoten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494328
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
RIU
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch