Gebakken seizoensgroenten met spelt en gebakken pijnboompitten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 01/26/2023 - 08:51
Bereidingswijze
- Dompel de speltgranen onder in overvloedig water, bedek ze met plasticfolie en zet ze 12 uur of overnacht in de koelkast. Daarna afgieten en goed omspoelen.
-Breng ze in ruim water met zout aan de kook en laat ze ongeveer 20 minuten doorkoken. Afgieten en onmiddellijk afkoelen met koud water om het kookproces te stoppen.
-Snijd de groenten in kleine stukjes en kook ze in water met zout. Afkoelen met ijs.
-Fruit de ui in een koekenpan en roerbak de groenten met de spelt.
-Zet het vuur uit en voeg de tomaten en de pesto toe. Maak het geheel af met de gebakken pijnboompitten en een detail van courgette en rode paprika.
SERVEREN
-Leg de spelt op een bord met een vierkant sjabloon op een streep van pesto met een dikte van ongeveer 1 vinger.
-Leg de gebakken pijnboompitten en een detail van broccoli en rode paprika er bovenop.
-Decoreer het geheel met geraspte sinaasappel en limoen met fijne kruiden naar smaak.
Afbeelding
Gebakken seizoensgroenten met spelt en gebakken pijnboompitten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker veggie uit de Marokkaanse keuken 
Ingrediënten
1000 g Speltgranen
80 g Rode en groene paprika
50 g Gebakken pijnboompitten
50 gr Courgette
25 gr Wortels
25 gr Tomaten
25 gr Bieslook
50 gr Rode ui
20 gr Olijfolie
Zout en peper naar smaak
50 gr Tomaten concassé
50 gr Pesto
Hulpmiddelen & keukengerei
vierkant sjabloon
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Marokkaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494327
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
RIU
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester