Bereidingswijze
Stap 1
Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Pel de knoflook en hak fijn. Snij de bosui in ringetjes.
Stap 2
Breng een steelpannetje met water en een flinke snuf zout aan de kook en voeg de eieren toe aan de pan zodra het water kookt. Kook de eieren 5 minuten voor een zachtgekookt ei.
Stap 3
Maak de kastanjechampignons schoon en haal de onderkant eraf – je hoeft ze verder niet te snijden. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een wokpan en bak de kastanjechampignons op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn, ongeveer 2,5 minuut per zijde. Schenk de sesam-sojawoksaus bij de kastanjechampignons in de pan en roer de udonnoedels erdoorheen. Verwarm nog 1 minuut door.
Stap 4
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere wokpan en bak hierin de knoflook 1 minuut. Voeg dan ook de spinazie toe en bak deze samen met de knoflook en de sesamzaadjes totdat de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snij voorzichtig doormidden.
Stap 5
Verdeel de noedels over diepe borden. Maak af met de knoflookspinazie en de zachtgekookte eitjes. Garneer met bosui.
Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af. Pel de knoflook en hak fijn. Snij de bosui in ringetjes.
Stap 2
Breng een steelpannetje met water en een flinke snuf zout aan de kook en voeg de eieren toe aan de pan zodra het water kookt. Kook de eieren 5 minuten voor een zachtgekookt ei.
Stap 3
Maak de kastanjechampignons schoon en haal de onderkant eraf – je hoeft ze verder niet te snijden. Verhit vervolgens 1 eetlepel olie in een wokpan en bak de kastanjechampignons op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn, ongeveer 2,5 minuut per zijde. Schenk de sesam-sojawoksaus bij de kastanjechampignons in de pan en roer de udonnoedels erdoorheen. Verwarm nog 1 minuut door.
Stap 4
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere wokpan en bak hierin de knoflook 1 minuut. Voeg dan ook de spinazie toe en bak deze samen met de knoflook en de sesamzaadjes totdat de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snij voorzichtig doormidden.
Stap 5
Verdeel de noedels over diepe borden. Maak af met de knoflookspinazie en de zachtgekookte eitjes. Garneer met bosui.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegaziatisch
Ingrediënten
udonnoedels 300 g
sesam-sojawoksaus 175 ml
eieren 4
spinazie 400 g
kastanjechampignons 400 g
bosui 1 bosje
sesamzaadjes 2 tl
verder: 3 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, zwarte peper en zout
sesam-sojawoksaus 175 ml
eieren 4
spinazie 400 g
kastanjechampignons 400 g
bosui 1 bosje
sesamzaadjes 2 tl
verder: 3 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, zwarte peper en zout
Leuke tips
Voeg voor extra groenten gesneden paksoi toe tijdens stap 3. Liever wat extra vezels? Vervang de noedels door volkoren noedels.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
1494323
Homepage ID
2022689
Teller
0
Bron
Picnic
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch