Bereidingswijze
-Verhit de olie in een diepe soeppan. Voeg de ui, knoflook, bloemkool, cashewnoten en kurkuma toe. Bak gedurende 10 minuten of tot zeer geurig.
- Voeg het water toe (ik begin meestal met 4 kopjes) en zout. Laat sudderen tot het zacht is.
- Breng de soep over in een blender en mix tot een romige consistentie. Het is het beste om dit in gedeelten te doen.
Voor de gekruide kikkererwten-topping:
- laat 2 blikken kikkererwten van circa 430 g uitlekken en spoel ze af. Spreid ze uit op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi kikkererwten met een laagje komijn, gerookte paprika, kurkuma, zout en/of een andere kruidencombinatie die je wilt. Besprenkel met olijfolie. Roer direct in de pan en bak dan 30-40 minuten of tot het half knapperig is.
- Keer terug naar de soeppan en voeg extra water toe (de resterende 2-3 kopjes) als je het moet verdunnen.
- eventueel op smaak brengen met meer zout en een scheutje citroensap.
- bestrooien met gekruide kikkererwten en peterselie en olijfolie
- Voeg het water toe (ik begin meestal met 4 kopjes) en zout. Laat sudderen tot het zacht is.
- Breng de soep over in een blender en mix tot een romige consistentie. Het is het beste om dit in gedeelten te doen.
Voor de gekruide kikkererwten-topping:
- laat 2 blikken kikkererwten van circa 430 g uitlekken en spoel ze af. Spreid ze uit op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi kikkererwten met een laagje komijn, gerookte paprika, kurkuma, zout en/of een andere kruidencombinatie die je wilt. Besprenkel met olijfolie. Roer direct in de pan en bak dan 30-40 minuten of tot het half knapperig is.
- Keer terug naar de soeppan en voeg extra water toe (de resterende 2-3 kopjes) als je het moet verdunnen.
- eventueel op smaak brengen met meer zout en een scheutje citroensap.
- bestrooien met gekruide kikkererwten en peterselie en olijfolie
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze romige soep met kurkuma, bloemkool en cashewnoten. Afgemaakt met krokante kikkererwten is makkelijk en super lekker
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
een halve ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
200 g bloemkool
200 g cashewnoten
1 eetlepel kurkuma –
circa 1,5 liter water
2 theelepels zout
een scheutje citroensap
een halve ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
200 g bloemkool
200 g cashewnoten
1 eetlepel kurkuma –
circa 1,5 liter water
2 theelepels zout
een scheutje citroensap
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494318
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch