Bereidingswijze
-Kruid het rundergehakt goed met zout en peper, gebruik ongeveer 1 theelepel zout en peper per stuk en meng goed met je handen.
- Neem ongeveer 160 g rauw rundergehakt en splits in tweeën. Maak dunne pasteitjes van het rundvlees, neem een flinke snuf kaas en leg deze in het midden van een van de stukken vlees. Bedek de kaas met het andere pasteitje en sluit de randen van de twee pasteitjes aan elkaar met de tanden van een vork. Herhaal dit voor de rest van het vlees en de kaas.
-Verhit een grillpan op hoog vuur en schroei aan beide kanten een minuut dicht. Draai de temperatuur naar medium en laat koken tot de gewenste temperatuur. Voor medium, ongeveer 5 minuten; medium-goed, 6-7 minuten.
-Laat de burger 3 minuten rusten, anders wordt de kaas gloeiend heet.
Serveer dan met je favoriete toppings op broodjes.
- Neem ongeveer 160 g rauw rundergehakt en splits in tweeën. Maak dunne pasteitjes van het rundvlees, neem een flinke snuf kaas en leg deze in het midden van een van de stukken vlees. Bedek de kaas met het andere pasteitje en sluit de randen van de twee pasteitjes aan elkaar met de tanden van een vork. Herhaal dit voor de rest van het vlees en de kaas.
-Verhit een grillpan op hoog vuur en schroei aan beide kanten een minuut dicht. Draai de temperatuur naar medium en laat koken tot de gewenste temperatuur. Voor medium, ongeveer 5 minuten; medium-goed, 6-7 minuten.
-Laat de burger 3 minuten rusten, anders wordt de kaas gloeiend heet.
Serveer dan met je favoriete toppings op broodjes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een favoriet uit het Midwesten van de USA
Ingrediënten
1 kg rundergehakt
50 g gemalen colby jack kaas
zout en peper, naar smaak
Toppings naar keuze ( ketchup-mayo-gebakken ui of gedroogde ui....)
6 hamburgerbroodjes
50 g gemalen colby jack kaas
zout en peper, naar smaak
Toppings naar keuze ( ketchup-mayo-gebakken ui of gedroogde ui....)
6 hamburgerbroodjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494317
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht