Blinde vinken met whiskeysaus en puree

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/23/2023 - 14:02
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en zet ze onder in een grote pot met gezouten water. Kook gaar.

Bak de blinde vinken in een klontje boter in een pan op het vuur. Haal het vlees uit de pan en houd warm.

Schep de reepjes paprika in de pan van het vlees en bak ze gedurende enkele minuten tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de room, het paprikapoeder, de whisky, de barbecuesaus en de mosterd toe. Roer alles goed onder mekaar en laat de saus lichtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot puree. Voeg nog een klontje boter toe voor de smeuïgheid en breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Serveren:

Schep op elk bord een flinke lepel aardappelpuree. Schik er een blinde vink naast en overgiet met de saus alvorens te serveren.
Afbeelding
Blinde vinken met whiskeysaus en puree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht , en makkelijk te bereiden 
Ingrediënten
1 kg aardappelen
4 blinde vinken
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
350 ml room
1 tl paprikapoeder
1 flinke scheut whisky
4 el barbecuesaus
1 tl mosterd
peper - zout - nootmuskaat
boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494315
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester