Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 225°C.
-Klop suiker, bloem en nootmuskaat door elkaar en zet opzij.
-Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak een derde van het taartdeeg uit tot een dunne cirkel ; gesneden in stroken van 4 cm x2cm.
-Laag een diepe geëmailleerde gietijzeren koekenpan of ovenvaste braadpan met de helft van de reepjes; bestrooi met de helft van het suikermengsel. Bestrijk met de helft van de boter. Herhaal suiker- en boterlagen.
-rol de resterende tweederde van het taartdeeg uit tot een dunne cirkel en leg over de vulling en druk tegen de zijkanten van de koekenpan of braadpan.
-Knip een gleuf in de bovenkant.
-Voeg azijn toe aan heet water; en giet het azijnmengsel langzaam door de spleet. Vloeistof kan door de korst omhoog borrelen; dit is normaal.
-Om gemorst voedsel op te vangen, bekleedt u een ovenrek met folie.
-Bak tot de korst goudbruin is, ongeveer 1 uur. Bedek de rand indien nodig de laatste 15-20 minuten losjes met folie om te bruin worden te voorkomen. Folie verwijderen. Koel op een rooster.
-Klop suiker, bloem en nootmuskaat door elkaar en zet opzij.
-Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak een derde van het taartdeeg uit tot een dunne cirkel ; gesneden in stroken van 4 cm x2cm.
-Laag een diepe geëmailleerde gietijzeren koekenpan of ovenvaste braadpan met de helft van de reepjes; bestrooi met de helft van het suikermengsel. Bestrijk met de helft van de boter. Herhaal suiker- en boterlagen.
-rol de resterende tweederde van het taartdeeg uit tot een dunne cirkel en leg over de vulling en druk tegen de zijkanten van de koekenpan of braadpan.
-Knip een gleuf in de bovenkant.
-Voeg azijn toe aan heet water; en giet het azijnmengsel langzaam door de spleet. Vloeistof kan door de korst omhoog borrelen; dit is normaal.
-Om gemorst voedsel op te vangen, bekleedt u een ovenrek met folie.
-Bak tot de korst goudbruin is, ongeveer 1 uur. Bedek de rand indien nodig de laatste 15-20 minuten losjes met folie om te bruin worden te voorkomen. Folie verwijderen. Koel op een rooster.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze historische taart is al vele generaties in vele families in Texas
Ingrediënten
400 g suiker
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1/4 tot 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
Gebak voor taart met dubbele bodem
100 g boter, in blokjes
15 cl witte azijn
1 liter heet water
3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
1/4 tot 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
Gebak voor taart met dubbele bodem
100 g boter, in blokjes
15 cl witte azijn
1 liter heet water
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1494312
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch