Bereidingswijze
-Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de worst toe en kook 4-5 minuten, terwijl je het vlees tijdens het koken breekt.
-Voeg de ui, wortel, selderij, tijm, rozemarijn en peterselie toe en kook, onder regelmatig roeren, ongeveer 6 minuten.
-Roer de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.
-Voeg de bouillon, bonen, tomatenblokjes, tomatensaus, zout, peper en laurierblaadjes toe. Zet het vuur hoog en breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
-Roer vervolgens de pasta erdoor. Laat 9-10 minuten sudderen tot de pasta al dente is. (Mass maar nog steeds stevig... deze kooktijd is afhankelijk van de pasta die je gebruikt.)
-De soep zal iets dikker worden tegen de tijd dat de pasta gaar is. Verwijder de laurierblaadjes en gooi ze weg.
-Haal de soep van het vuur en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Als de soep te dik lijkt, voeg dan geleidelijk water of meer kippenbouillon toe en verdun tot de gewenste consistentie (let op: hoe langer de soep op het vuur staat, hoe dikker hij wordt).
-Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen. Bestrooi met meer kaas, indien gewenst, en werk af met gemalen rode peper als je meer pit wilt toevoegen!
-Voeg de ui, wortel, selderij, tijm, rozemarijn en peterselie toe en kook, onder regelmatig roeren, ongeveer 6 minuten.
-Roer de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.
-Voeg de bouillon, bonen, tomatenblokjes, tomatensaus, zout, peper en laurierblaadjes toe. Zet het vuur hoog en breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
-Roer vervolgens de pasta erdoor. Laat 9-10 minuten sudderen tot de pasta al dente is. (Mass maar nog steeds stevig... deze kooktijd is afhankelijk van de pasta die je gebruikt.)
-De soep zal iets dikker worden tegen de tijd dat de pasta gaar is. Verwijder de laurierblaadjes en gooi ze weg.
-Haal de soep van het vuur en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Als de soep te dik lijkt, voeg dan geleidelijk water of meer kippenbouillon toe en verdun tot de gewenste consistentie (let op: hoe langer de soep op het vuur staat, hoe dikker hij wordt).
-Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen. Bestrooi met meer kaas, indien gewenst, en werk af met gemalen rode peper als je meer pit wilt toevoegen!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Italiaanse maaltijdsoep is niet alleen lekker maar stevig en vullend en ze zit boordevol heerlijke Italiaanse smaken!
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
500 g kippenworst (omhulsels verwijderd)
1 grote gele ui, fijngesneden
3 middelgrote wortels, fijngesneden
2 middelgrote selderijribben, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1,2 liter kippenbouillon
400 g ingeblikte cannellonibonen, gespoeld en uitgelekt
400 g ingeblikte rode bonen, gespoeld en uitgelekt
400 g ingeblikte tomatenblokjes, met hun sappen
1/2 liter tomatensaus
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 laurierblaadjes
1 eetlepel verse rozemarijn, gehakt
1 eetlepel verse tijm
120 g gedroogde pasta, zoals elleboogmacaroni of ditalini
3 eetlepels verse Italiaanse peterselie, gehakt
50 g vers geraspte Parmigiano-Reggiano, plus meer om te serveren
Gemalen rode peper (optioneel)
500 g kippenworst (omhulsels verwijderd)
1 grote gele ui, fijngesneden
3 middelgrote wortels, fijngesneden
2 middelgrote selderijribben, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1,2 liter kippenbouillon
400 g ingeblikte cannellonibonen, gespoeld en uitgelekt
400 g ingeblikte rode bonen, gespoeld en uitgelekt
400 g ingeblikte tomatenblokjes, met hun sappen
1/2 liter tomatensaus
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
2 laurierblaadjes
1 eetlepel verse rozemarijn, gehakt
1 eetlepel verse tijm
120 g gedroogde pasta, zoals elleboogmacaroni of ditalini
3 eetlepels verse Italiaanse peterselie, gehakt
50 g vers geraspte Parmigiano-Reggiano, plus meer om te serveren
Gemalen rode peper (optioneel)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494309
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Tast and see
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht