Bereidingswijze
Koel het glas voor met gepileerd ijs. Doe de Carpano vermouth , de Old Tom gin , de Maraschinolikeur en de boker"s bitters in een met ijsblokjes gevulde mixglas. Roer om met een cocktaillepel. Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas zn strain de Martinez.
Deze cocktail wordt normaal geserveerd met een partje citroen , maar de deze kan te dominerend zijn.
Deze cocktail wordt normaal geserveerd met een partje citroen , maar de deze kan te dominerend zijn.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Minder bekent dan zijn neef , de Martini , maar daarom niet minder lekker. Ik maak deze cocktail volgens het originele recept uit het cocktailboek Jerry Thomas Bartender's Guide. Deze legendarische mixologist 'proffesor Jerry Thomas' schreef het allereerste cocktail in 1862.
Ingrediƫnten
5 cl Carpano Antica Formula Vermouth
3 cl Old Tom Gin
1 cocktaillepel Maraschinolikeur
1/2 cocktaillepel Boker's bitters of Angostura bitters
1 scoop gepilleerd ijs
8 tal ijsblokjes
3 cl Old Tom Gin
1 cocktaillepel Maraschinolikeur
1/2 cocktaillepel Boker's bitters of Angostura bitters
1 scoop gepilleerd ijs
8 tal ijsblokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
delmonico of kleine wijnglas
maatbeker
mixglas
cocktaillepel
strainer
maatbeker
mixglas
cocktaillepel
strainer
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494306
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
The Art of Making cocktails/Manuel Wouters
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht