Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/20/2023 - 19:00
Bereidingswijze
Dep de vis droog en sprenkel er citroensap over.

Breng water met het halve visbouillonblokje aan de kook, voeg de vis, prei, sperziebonen en de peultjes toe en laat dit geheel op een zacht vuurtje 8 minuten koken.


Maak dan een roux. Smelt daarvoor de boter in een pan en roer er de bloem doorheen. Laat even bakken en blus met wat vis/groentebouillon uit de pan. Voeg naar smaak kerriepoeder toe en roer alles door. Voeg de tomaatstukjes toe. Vervolgens rest van de bouillon met de vis en de groente . Voeg de room toe en roer voorzichtig door . Breng extra op smaak met peper en zout. Warm alles nog even goed door en serveer het vispotje in voorverwarmde kommen met rijst in een apart kommetje of met een knapperig broodje.
Afbeelding
Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.
Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.
Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.
Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.
Romig gemengd vispotje met kerrie en groene groentjes.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De groente en de vis worden zachtjes in visbouillon gaar gekookt. Vervolgens maak je een roux, die geblust wordt met wat visbouillon. Heerlijk met de room en kerrie. Rijst erbij in een apart kommetje, zodat je al smullend steeds wat rijst aan je vispotje kunt toevoegen. 
Ingrediënten
400 gram visfilet bijvoorbeeld ( roodbaars, zalm, kabeljauw)
handje sperziebonen schoon in stukjes
15 cm prei schoon in halve ringen
handje peultjes gerist in schuine stukjes
1 el citroensap
1 tomaat ontveld in stukjes
1 el boter
1 el bloem
kerriepoeder naar smaak
½ blok visbouillon
100 ml kookroom
peper en zout naar smaak
250 ml water
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, pannen , garde
Leuke tips
Blus de roux met een scheutje droge witte wijn.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494302
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47