Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok. Doe de knoflook en de gember erbij en bak die al roerend een paar seconden.
Voeg de ontkiemde boontjes toe en zout en peper ze naar smaak.
Wentel de boontjes steeds om , zodat ze overal met de olie in contact komen.
Voeg de reuzel , sojasaus en lente-uitjes toe.
Blijf alles nog 2 minuten onder voortdurend roeren , bakken boven een hoog vuur.
Giet de sesamolie erover uit en dien het warm op.
Voeg de ontkiemde boontjes toe en zout en peper ze naar smaak.
Wentel de boontjes steeds om , zodat ze overal met de olie in contact komen.
Voeg de reuzel , sojasaus en lente-uitjes toe.
Blijf alles nog 2 minuten onder voortdurend roeren , bakken boven een hoog vuur.
Giet de sesamolie erover uit en dien het warm op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht kan als voorgerecht of als tussendoortje gegeten worden , maar meestal word het als bijgerecht gebruikt.
Ingrediënten
3 el olie
3 teentjes knoflook , geperst
2 plakken gemberwortel
1/2 kg verse ontkiemde boontjes (taugé)
zout en versgemalen peper
1 el reuzel
1 1/2 el sojasaus
3 lente-uitjes , in stukken van 2 cm gesneden
1 1/2 tl sesamolie
3 teentjes knoflook , geperst
2 plakken gemberwortel
1/2 kg verse ontkiemde boontjes (taugé)
zout en versgemalen peper
1 el reuzel
1 1/2 el sojasaus
3 lente-uitjes , in stukken van 2 cm gesneden
1 1/2 tl sesamolie
Hulpmiddelen & keukengerei
wok pan
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1494298
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
De Chinese keuken (kookboek)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht