Bereidingswijze
Meng de sherry met de sojasaus , peper en maïzena in een kommetje. Wentel het rundvlees goed door dit mengsel.
Verhit de olie in de wok. Voeg het vlees toe en braad het tot het gaat verkleuren.
Voeg de bouillon en het zout toe en breng alles aan de kook.
Doe de stukjes tomaten erbij.
Verminder de hitte en giet heel voorzichtig de losgeklopte eieren erbij , zonder te roeren , zodat het wolkjes worden , die op het oppervlak van de soep drijven.
Garneer de soep met fijngehakte lente-uitjes.
Warm op tafel serveren.
Verhit de olie in de wok. Voeg het vlees toe en braad het tot het gaat verkleuren.
Voeg de bouillon en het zout toe en breng alles aan de kook.
Doe de stukjes tomaten erbij.
Verminder de hitte en giet heel voorzichtig de losgeklopte eieren erbij , zonder te roeren , zodat het wolkjes worden , die op het oppervlak van de soep drijven.
Garneer de soep met fijngehakte lente-uitjes.
Warm op tafel serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De favorite Chinese soep van mijn vrouw. Lekker en makkelijk te maken.
Ingrediënten
1 el olie
1 el sojasaus
snuifje peper
2 tl maïzena
10 g mager rundvlees , in dunne plakjes en in eenhapsbrokjes gesneden
1 el droge sherry
1,2 l kippenbouillon
2 tl zout
2 tomaten , gepeld en in stukken gehakt
2 losgeklopte eieren
1 el fijngehakte lente-uitjes
1 el sojasaus
snuifje peper
2 tl maïzena
10 g mager rundvlees , in dunne plakjes en in eenhapsbrokjes gesneden
1 el droge sherry
1,2 l kippenbouillon
2 tl zout
2 tomaten , gepeld en in stukken gehakt
2 losgeklopte eieren
1 el fijngehakte lente-uitjes
Hulpmiddelen & keukengerei
kommetje om te mengen - wok
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494297
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
De Chinese keuken (kookboek)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht