Bereidingswijze
- Verhit in een grote kookpot 2 eetlepels extra vergine olijfolie op middelhoog vuur tot het glinstert.
- Voeg de uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook, wortels en aardappelen toe.
- Breng op smaak met een flinke scheut zout en kook, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn (ongeveer 5 tot 7 minuten).
-Voeg de tomatenpuree toe en meng om de groenten met de pasta te bedekken, voeg dan de bouillon, 1 theelepel Aleppopeper en de rest van de kruiden toe.
-Voeg de linzen toe en roer.
-Laat de soep 4 tot 5 minuten aan de kook komen, zet dan het vuur lager en dek de braadpan af met het deksel en laat een kleine opening.
-Laat de soep op de laagste stand ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen of tot de linzen en de groenten helemaal gaar zijn. (Controleer af en toe en roer de soep indien nodig. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje meer groentebouillon toe, ongeveer 10 cl of meer).
-Haal de pan van het vuur en mix de soep voorzichtig met een staafmixer tot een gladde en romige soep.
-Verwarm tot slot ongeveer 3 eetlepels extra vierge olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de resterende Aleppo-peper en gehakte knoflook toe en bak kort tot de knoflook goudbruin is en de olie een rode tint heeft gekregen van de Aleppo-peper. Haal van het vuur en giet de opgewarmde olie over de soep.
Serveer met partjes citroen ernaast
- Voeg de uien, 2 fijngehakte teentjes knoflook, wortels en aardappelen toe.
- Breng op smaak met een flinke scheut zout en kook, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn (ongeveer 5 tot 7 minuten).
-Voeg de tomatenpuree toe en meng om de groenten met de pasta te bedekken, voeg dan de bouillon, 1 theelepel Aleppopeper en de rest van de kruiden toe.
-Voeg de linzen toe en roer.
-Laat de soep 4 tot 5 minuten aan de kook komen, zet dan het vuur lager en dek de braadpan af met het deksel en laat een kleine opening.
-Laat de soep op de laagste stand ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen of tot de linzen en de groenten helemaal gaar zijn. (Controleer af en toe en roer de soep indien nodig. Als het te dik wordt, voeg dan een beetje meer groentebouillon toe, ongeveer 10 cl of meer).
-Haal de pan van het vuur en mix de soep voorzichtig met een staafmixer tot een gladde en romige soep.
-Verwarm tot slot ongeveer 3 eetlepels extra vierge olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de resterende Aleppo-peper en gehakte knoflook toe en bak kort tot de knoflook goudbruin is en de olie een rode tint heeft gekregen van de Aleppo-peper. Haal van het vuur en giet de opgewarmde olie over de soep.
Serveer met partjes citroen ernaast
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere en voedzame soep met linzen, groenten en kruiden ...... is klaar in ongeveer 30 minuten!
Ingrediënten
5 eetlepels extra vergine olijfolie
1 middelgrote gele ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt, verdeeld
2 tot 3 wortelen, geschild en in stukjes gesneden
1 middelgrote aardappel, geschild en in kleine blokjes of stukjes gesneden
zout
2 el eetlepels tomatenpuree
1,5 liter groentebouillon
2 theelepels Aleppo peper poeder ( of chilipoeder)
1 theelepel komijn
½ theelepel koriander
200 g rode linzen ( afgespoeld )
1 grote citroen, in partjes gesneden
1 middelgrote gele ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt, verdeeld
2 tot 3 wortelen, geschild en in stukjes gesneden
1 middelgrote aardappel, geschild en in kleine blokjes of stukjes gesneden
zout
2 el eetlepels tomatenpuree
1,5 liter groentebouillon
2 theelepels Aleppo peper poeder ( of chilipoeder)
1 theelepel komijn
½ theelepel koriander
200 g rode linzen ( afgespoeld )
1 grote citroen, in partjes gesneden
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494293
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - (Mediterranean dish) - chef = Suzy Karadsheh
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht