Bereidingswijze
Was de courgette en schaaf deze met een kaasschaaf in dunne linten.
Meng de fijn gehakte zongedroogde tomaatjes met 1 el van de olie ( uit het potje) en peper en zout. Wrijf dit mengsel over de zalmfilets.
Wikkel er de parmaham omheen en leg de zalm in een ovenschaal. Zet voor 15 minuten( afhankelijk van de dikte) in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
Kook ondertussen de gekozen pasta volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
Bak ondertussen de ui en de courgette zachtjes enkele minuten in 1 el lijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de gebakken ui en de courgette door de pasta. Verdeel over 2 voorverwarmde borden en leg de zalm erop. Bestrooi tenslotte het gerecht met de licht geroosterde pijnboompitten.
Meng de fijn gehakte zongedroogde tomaatjes met 1 el van de olie ( uit het potje) en peper en zout. Wrijf dit mengsel over de zalmfilets.
Wikkel er de parmaham omheen en leg de zalm in een ovenschaal. Zet voor 15 minuten( afhankelijk van de dikte) in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.
Kook ondertussen de gekozen pasta volgens de beschrijving op de verpakking gaar.
Bak ondertussen de ui en de courgette zachtjes enkele minuten in 1 el lijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de gebakken ui en de courgette door de pasta. Verdeel over 2 voorverwarmde borden en leg de zalm erop. Bestrooi tenslotte het gerecht met de licht geroosterde pijnboompitten.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een marinade van gesnipperde zongedroogde tomaatjes, peper en zout en olie, dat over de zalmfilets gewreven wordt en vervolgens verpakt in parmaham. Ik had deze niet en heb daarvoor in de plaats mager gerookt spek gebruikt. ( zie foto). Slechts 15 minuten in een oven van 200 graden. Ondertussen de pasta koken en de ui en de courgette lichtjes bakken en na 30 minuten kun je heerlijk tafelen.
Ingrediënten
1 grote courgette
1 ½ el licht geroosterde pijnboompitten
120-150 gram linguine of andere lintpasta ( spaghetti/ tagliatelle)
1 kleine ui in dunne halve ringen
6 plakjes parmaham ( ik had gerookt spek)
4 zon gedroogde tomaatjes heel fijn gehakt
2 zalmfilets van circa 100 gram
1 el olijfolie
peper en zout uit de molen naar smaak
1 ½ el licht geroosterde pijnboompitten
120-150 gram linguine of andere lintpasta ( spaghetti/ tagliatelle)
1 kleine ui in dunne halve ringen
6 plakjes parmaham ( ik had gerookt spek)
4 zon gedroogde tomaatjes heel fijn gehakt
2 zalmfilets van circa 100 gram
1 el olijfolie
peper en zout uit de molen naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, pannen, kaasschaaf
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494292
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit het kookboek : " Koken met de Consumentenbond " 100 gezonde en lekkere recepten.
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht