Bereidingswijze
Was en snij de groenten (prei , sjalot) fijn. Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de boerenkool , spoel en was goed en snij in repen.
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote stevige kookpot. Stoof de fijngesneden groenten en boerenkool aan. Kruid met tijm , saffraan en chilipeper. Stoof aan. TIP: gebruik niet je mooiste kookpot als jet het op de barbecue maakt.
Proper krijgen lukt het best met soda.
Verwijder het zwoerd van het spek. Snij in blokjes. Voeg toe aan de groenten en bak mee.
Zet onder in bouillon en voeg de fijngeplette look toe.
Laat het geheel 5 minuten sudderen onder deksel.
Snij ondertussen de peterselie fijn. Giet de kikkererwten af en spoel onder koud water. Spoel ook de kokkels (of andere schelpen) verschillende keren onder koud water , zodat het zand weg is.
Voeg na 5 minuten de kikkererwten , sherry en tomatenconcentraat toe.
Laat terug opkoken.
Voeg de kokkels toe en laat nog 2 minuten verder koken ander deksel. Het is klaar , wanneer de kokkels opengaan.
Serveer in kommetjes en werk af met peterselie en eventueel een schijfje citroen.
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote stevige kookpot. Stoof de fijngesneden groenten en boerenkool aan. Kruid met tijm , saffraan en chilipeper. Stoof aan. TIP: gebruik niet je mooiste kookpot als jet het op de barbecue maakt.
Proper krijgen lukt het best met soda.
Verwijder het zwoerd van het spek. Snij in blokjes. Voeg toe aan de groenten en bak mee.
Zet onder in bouillon en voeg de fijngeplette look toe.
Laat het geheel 5 minuten sudderen onder deksel.
Snij ondertussen de peterselie fijn. Giet de kikkererwten af en spoel onder koud water. Spoel ook de kokkels (of andere schelpen) verschillende keren onder koud water , zodat het zand weg is.
Voeg na 5 minuten de kikkererwten , sherry en tomatenconcentraat toe.
Laat terug opkoken.
Voeg de kokkels toe en laat nog 2 minuten verder koken ander deksel. Het is klaar , wanneer de kokkels opengaan.
Serveer in kommetjes en werk af met peterselie en eventueel een schijfje citroen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Winter of zomer , het smaakt altijd. Het is een combinatie van vis/zeevruchten en vlees , de bekende Surf en Turf. Het is eenvoudig te maken , lekker en makkelijk. Het valt ook te bereiden met van die kleine mosseltjes (Bouchot) of venusschelpen.
Ingrediënten
1 el olijfolie , 1 kleine (paarse) boerenkool , 2 stengels prei , 2 tenen look , 2 sjalotten , 2 el tomatenconcentraat , 1 mespunt chilipoeder , 1/2 tl saffraandraadjes , enkele takjes tijm , 2 sneetjes gezouten spek , 1 scheut droge sherry , 400 ml kippenbouillon , 800 g kokkels , 250 g kikkererwten (uit blik) , 1/2 bot platte peterselie , peper en zout , eventueel citroen
Hulpmiddelen & keukengerei
grote stevige kookpot
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494289
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
koken.vtm.be/Sofie Dumont
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht