Bereidingswijze
Verwarm een scheutje olijfolie in het pannetje. Stoof hierin de krabben aan.
Voeg de aromaten toe en blus met witte wijn en water. Laat het geheel kort opkoken tot de groenten gaar zijn.
Haal de soep van het vuur en mix ze fijn. Passeer ze vervolgens door een zeef.
Verwarm de soep nog even opnieuw op het vuur en schenk ze in glaasjes.
Voeg de aromaten toe en blus met witte wijn en water. Laat het geheel kort opkoken tot de groenten gaar zijn.
Haal de soep van het vuur en mix ze fijn. Passeer ze vervolgens door een zeef.
Verwarm de soep nog even opnieuw op het vuur en schenk ze in glaasjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker krab soepje die je zowel kan serveren als aperitief , voorgerecht of als tussengerecht.
Ingrediƫnten
4 blauwe krabben (of softschell crab) , 200 ml witte wijn , 200 ml water , olijfolie , peper en zout.
Aromaten : 1 wortel-fijngehakt , 1 stengel selder-fijngehakt , 1 teentje look-fijngehakt , 1 gepelde tomaat , enkele takjes tijm , 1 blaadje laurier , 1 steranijs , 1 kl groene peper-fijngehakt en op olie gezet
Aromaten : 1 wortel-fijngehakt , 1 stengel selder-fijngehakt , 1 teentje look-fijngehakt , 1 gepelde tomaat , enkele takjes tijm , 1 blaadje laurier , 1 steranijs , 1 kl groene peper-fijngehakt en op olie gezet
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpannetje - blender - zeef - hittebestendige glazen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494288
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
njam.tv/Bart Desmidt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht