Bereidingswijze
Smeer een ovenschaal dun in met olijfolie en zet even opzij.
Verwarm 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, peper en paprika enkele minuten zachtjes aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng de inhoud op smaak met de tex- mex kruiden en voeg de mais toe. Roer alles even goed door, laat nog 3 minuten bakken en zet vervolgens het vuur uit.
Bedek de bodem met de helft van de tomatenblokjes. Wrijf een wrap in met een laagje Griekse yoghurt en verdeel een deel van het gehaktmengsel over de wrap. Rol deze op en leg in de ovenschaal . Werk zo alles uit de hapjespan op. Bedekt de wraps met de rest van de verse tomatenblokjes en strooi er de geraspte kaas over.
Zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Verwarm 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, peper en paprika enkele minuten zachtjes aan. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng de inhoud op smaak met de tex- mex kruiden en voeg de mais toe. Roer alles even goed door, laat nog 3 minuten bakken en zet vervolgens het vuur uit.
Bedek de bodem met de helft van de tomatenblokjes. Wrijf een wrap in met een laagje Griekse yoghurt en verdeel een deel van het gehaktmengsel over de wrap. Rol deze op en leg in de ovenschaal . Werk zo alles uit de hapjespan op. Bedekt de wraps met de rest van de verse tomatenblokjes en strooi er de geraspte kaas over.
Zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Omdat de ouders met vrienden een dagje naar Amstel Live in Ahoi zijn( eindelijk na 2 jaar corona uitstel) , logeren de kleinkinderen bij ons. Ze kozen voor wrapjes en na overleg liever zonder kidneyboontjes. Gemaakt dus en goedgekeurd. Blije kinderen en blije opa en oma. Als ik deze voor ons zelf maak voeg ik altijd een rode peper toe voor dat extra beetje pit. Ik heb deze tex- mex kruiden zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond van Project Gezond gebruikt.
Ingrediënten
1 flinke ui gesnipperd
2 teen knoflook gesnipperd
1 blikje mini mais uitgelekt ( mini blikje kidney bonen)
1 grote puntpaprika in kleine blokjes
5 trostomaten ontveld en in stukjes gesneden.
300 gram h.o.h gehakt ( of gehakt naar keuze
100 gr geraspte kaas naar keuze
1 rode peper zonder zaad en zaadlijst gesnipperd ( optie)
tex- mex kruiden naar smaak
6 wraps van 40 gram
Griekse yoghurt
bladpeterselie om te garneren
olijfolie
2 teen knoflook gesnipperd
1 blikje mini mais uitgelekt ( mini blikje kidney bonen)
1 grote puntpaprika in kleine blokjes
5 trostomaten ontveld en in stukjes gesneden.
300 gram h.o.h gehakt ( of gehakt naar keuze
100 gr geraspte kaas naar keuze
1 rode peper zonder zaad en zaadlijst gesnipperd ( optie)
tex- mex kruiden naar smaak
6 wraps van 40 gram
Griekse yoghurt
bladpeterselie om te garneren
olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal pan, snijplank en mes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494280
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht