Bereidingswijze
Kook de spätzle volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in water met zout.
Laat de spätzle goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Bak de ui-ringen mee tot lichtbruin.
Bak de knoflook heel even mee.
Voeg de kool hieraan toe en bak deze ook even mee.
Voeg 100 ml water eraan toe en laat de kool onder voortdurend omscheppen beetgaar worden. Het vocht moet nu bijna verdwenen zijn.
Voeg de fijngesneden prei erbij en bak ook dit even mee.
Maak op smaak met peper, zout, (karwijzaad), nootmuskaat en paprikapoeder.
Roer de gehakte peterselie en de geraspte kaas door de spätzle tot de kaas is gesmolten.
Laat de spätzle goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Bak de ui-ringen mee tot lichtbruin.
Bak de knoflook heel even mee.
Voeg de kool hieraan toe en bak deze ook even mee.
Voeg 100 ml water eraan toe en laat de kool onder voortdurend omscheppen beetgaar worden. Het vocht moet nu bijna verdwenen zijn.
Voeg de fijngesneden prei erbij en bak ook dit even mee.
Maak op smaak met peper, zout, (karwijzaad), nootmuskaat en paprikapoeder.
Roer de gehakte peterselie en de geraspte kaas door de spätzle tot de kaas is gesmolten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spätzle is een soort pasta die veel gegeten wordt in Oostenriijk en Zuid Duitsland. Spätzle zijn ook verkrijgbaar in Nederland, o.m.bij Lidl als er Duitse week is.
De combinatie met witte kool (ook met zuurkool) is heerlijk, een echt wintergerecht en doet je denken aan wintersport. Dit recept van de Krautspätzle heb ik zelf bedacht ,a dit een paar maal in Oostenrijk gegeten te hebben.
De combinatie met witte kool (ook met zuurkool) is heerlijk, een echt wintergerecht en doet je denken aan wintersport. Dit recept van de Krautspätzle heb ik zelf bedacht ,a dit een paar maal in Oostenrijk gegeten te hebben.
Ingrediënten
200 gram gedroogde Spätzle
350 gram gesneden witte kool
200 gram mager gerookte spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
2 middelgrote uien, in dunne halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 dunne prei, in smalle halve reepjes
2 theelepels paprikapoeder
Peper, zout, nootmuskaat
½ theelepel karwijzaad (optioneel)
150 gram geraspte (berg-)kaas of pittige belegen kaas
2 eetlepels gehakte peterselie
350 gram gesneden witte kool
200 gram mager gerookte spekreepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
2 middelgrote uien, in dunne halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 dunne prei, in smalle halve reepjes
2 theelepels paprikapoeder
Peper, zout, nootmuskaat
½ theelepel karwijzaad (optioneel)
150 gram geraspte (berg-)kaas of pittige belegen kaas
2 eetlepels gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
vergiet
hapjespan
vergiet
hapjespan
Leuke tips
Lekker met een (aardappel)-salade of bladsla.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494276
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid