Bereidingswijze
- Blancheer de prinsessenbonen 3 à 5 minuten en spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water. Snij de boontjes in 2 à 3 stukken.
- Pel en snipper de sjalot. Roer de mosterd met de honing, de wittewijnazijn en de olijfolie tot een vinaigrette en doe er de gesnipperde sjalot bij.
- Meng de aardappelen met de boontjes en giet er de vinaigrette over. Kruid met peper en zout en werk de salade eventueel af met bonenkruid.
- Pel en snipper de sjalot. Roer de mosterd met de honing, de wittewijnazijn en de olijfolie tot een vinaigrette en doe er de gesnipperde sjalot bij.
- Meng de aardappelen met de boontjes en giet er de vinaigrette over. Kruid met peper en zout en werk de salade eventueel af met bonenkruid.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen lekkere klassieker met een twist.
Ingrediënten
600 g krieltjes (gaar, gehalveerd)
200 g prinsessenbonen
2 takjes bonenkruid (optioneel)
1 sjalot
1 tl graanmosterd
1 tl honing
1 el wittewijnazijn
4 el olijfolie
peper en zout
200 g prinsessenbonen
2 takjes bonenkruid (optioneel)
1 sjalot
1 tl graanmosterd
1 tl honing
1 el wittewijnazijn
4 el olijfolie
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494268
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch