Bereidingswijze
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca 6 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet. Spoel ze snel af onder koud stromend water.
Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, honing en zout en peper naar smaak en giet dit direct over de nog enigszins warme sperziebonen.
Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken.
Snij de tomaat in plakjes.
Schep de sperziebonen, de tonijn en de partjes tomaat door elkaar.
Garneer met partjes ei.
Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, honing en zout en peper naar smaak en giet dit direct over de nog enigszins warme sperziebonen.
Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken.
Snij de tomaat in plakjes.
Schep de sperziebonen, de tonijn en de partjes tomaat door elkaar.
Garneer met partjes ei.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had wat gekookte sperziebonen over en bedacht dat een salade met tonijn el zou smaken. Lekker met een sneetje vers stokbrood.
Ingrediënten
250 gram sperziebonen
1 groot blikje tonijn op olie
1 vleestomaat
2 hardgekookte eieren
1 eetl witte balsamicoazijn
½ tl mosterd
½ eetlepel vloeibare honing
3 eetl olie
peper en zout
1 groot blikje tonijn op olie
1 vleestomaat
2 hardgekookte eieren
1 eetl witte balsamicoazijn
½ tl mosterd
½ eetlepel vloeibare honing
3 eetl olie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal om de salade aan te maken
pan
pan
Leuke tips
Lekker met vers warm stokbrood en kruidenboter.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1494267
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid