Bereidingswijze
Verwarm de jenever in een steelpannetje en laat de suiker erin smelten.
Klop ondertussen de room op.
Giet de hete koffie in een hittebestendig glas en doe er de warme jenever bij. Lepel de opgeklopte room voorzichtig over de koffie.
Klop ondertussen de room op.
Giet de hete koffie in een hittebestendig glas en doe er de warme jenever bij. Lepel de opgeklopte room voorzichtig over de koffie.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een koffie met een plus. Ook wel eens Vlaamse koffie of afzakkertje genoemd.
Ingrediƫnten
2 dl sterke koffie
3 cl jenever
room (min. 35 % V.G.)
suiker
3 cl jenever
room (min. 35 % V.G.)
suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
steelpan - roerlepel - mengkom - garde
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1494264
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
colruyt.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht