Bereidingswijze
Pel de ui en snij ze in ringen. Pel de knoflook teentjes en snij ze fijn. Schil en snij de knolselder in blokjes.
Fruit de ui , knoflook en de knolselder aan in wat boter. Laar kleuren en laat ze vervolgens 10 minuten garen onder deksel met enkele eetlepels water.
Snij de portobello's in kwartjes , halveer de shiitake's , de hanekammen en de gele stekelzwammen. Roerbak de paddenstoelen samen met de groenten. Blus met het donkere bier en de bouillon. Leg er met een mosterd besmeerde snede brood op en laat ca. 20 minuten garen onder deksel. Roer regelmatig om.
Kook intussen de aardappelen in licht gezouten water in ca. 15 a 20 minuten. Giet af , pureer ze , doe er boter bij en kruid met peper , zout en nootmuskaat. Roer er daarna de melk door.
Kruid het stoofpotje eveneens met peper en zout en bind ze met een roux. Verdeel de puree over de borden en doe er de paddenstoelen erbovenop.
Fruit de ui , knoflook en de knolselder aan in wat boter. Laar kleuren en laat ze vervolgens 10 minuten garen onder deksel met enkele eetlepels water.
Snij de portobello's in kwartjes , halveer de shiitake's , de hanekammen en de gele stekelzwammen. Roerbak de paddenstoelen samen met de groenten. Blus met het donkere bier en de bouillon. Leg er met een mosterd besmeerde snede brood op en laat ca. 20 minuten garen onder deksel. Roer regelmatig om.
Kook intussen de aardappelen in licht gezouten water in ca. 15 a 20 minuten. Giet af , pureer ze , doe er boter bij en kruid met peper , zout en nootmuskaat. Roer er daarna de melk door.
Kruid het stoofpotje eveneens met peper en zout en bind ze met een roux. Verdeel de puree over de borden en doe er de paddenstoelen erbovenop.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk vegetarisch gerecht met 4 vier soorten paddenstoelen en knolselder met aardappel puree
Ingrediƫnten
Voor het stoofpotje : 4 portobello's , 200 g shiitake , 200 g hanekammen , 200g gele stekelzwammen , 300 g knolselder , 1 grote ui of 2 kleine , 3 teentjes knoflook , 1 snede brood , 1 el mosterd , 25 cl donker bier (trappist of abdij) , boter , peper en zout , 300 ml paddenstoelen bouillon
Voor de puree : 800 g geschilde aardappelen , 50 g boter , 150 g melk , peper , zout en nootmuskaat
Voor de puree : 800 g geschilde aardappelen , 50 g boter , 150 g melk , peper , zout en nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpot - kookpot - passe-vite of pureestamper
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494260
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch