Hollandse Hutspot met Balletjes in Licht Pittige Aziatische saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 01/16/2023 - 18:24
Bereidingswijze
Kneed alles voor de balletjes tot een stevig geheel door elkaar. Draai er balletjes van gelijke grootte van. Verhit wat boter met olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin en gaar.

Los het maggiblokje in het hete water op.

Verwarm ondertussen in een andere pan 1 el olie en fruit de sjalot, knoflook en peper zachtjes aan.

Voeg ketjap, ketchup, tomatenpuree ,Chilisaus en de agavesiroop toe. Roer alles door elkaar. Voeg het maggi water toe en roer tot een saus. Maak een papje van water met maizena en voeg dat aan de saus toe. Roer door en laat even pruttelen tot de juiste dikte.

Voeg de balletjes toe aan de saus en warm alles goed door. Serveer de balletjes met de saus op de hutspot en bestrooi met gefrituurde uitjes en voor een extra groen accentje met een takje peterselie.


Afbeelding
Hollandse Hutspot met Balletjes in Licht Pittige Aziatische saus
Hollandse Hutspot met Balletjes in Licht Pittige Aziatische saus
Hollandse Hutspot met Balletjes in Licht Pittige Aziatische saus
Hollandse Hutspot met Balletjes in Licht Pittige Aziatische saus
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
 Koud , nat en winderig weer. Tijd voor een gezonde hutspot , maar dan anders. Met gehaktballetjes in een Aziatische saus wordt een simpele hutspot plotseling een stuk spannender dan met spekjes of rookworst. Niets mis mee natuurlijk . Eerder maakte ik onderstaande gerechten met hutspot. een-indische-twist-op-hollandse-hutspot-met-licht-pittig-stoofvleessuper-lekkere-hachee-op-de-alom-bekende-hollandse-hutspothollandse-hutspot-met-gerookte-makreel-en-een-oosterse-twist All drie anders met als basis DE HUTSPOT en nu dan nummer 4 met gehaktballetjes.  
Ingrediënten
VOOR DE BALLETJES

100 gram h.o.h gehakt
100 gram rundergehakt
1 sjalot gesnipperd
1 teen knoflook gesnipperd
½ rode peper zonder zaad heel fijn gesnipperd
1 tl sambal badjak
1 el ketjap manis
peper uit de molen naar smaak
1 klein eitje
paneermeel


VOOR DE SAUS

1 sjalot gesnipperd
½ rode peper gesnipperd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
3 el ketjap
2 el ketchup
1 el Chilisaus
1 el tomatenpuree
1 tl sambal badjak
kneepje agave siroop
1 el arachide olie
1 kubus maggi
150 ml water
circa 1 el maizena

HUTSPOT

Hutspot voor 2 personen naar eigen idee en smaak gemaakt.

Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, kom, pannen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494254
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47