Bereidingswijze
Stoof de gesnipperde aan uien in een stoofpot. Verhit daarnaast een braadpan met boter en wacht tot het schuim verdwenen is.
Kruid het vlees intussen met peper en zeezout. Bak het vlees in porties aan om het mooi te korsten. Doe het gebakken vlees telkens bij de uien in de stoofpot.
Strooi over de laatste portie wat bloem en laat die even meebakken. Dit helpt om de saus straks te binden.
Blus de braadpan met het bier en giet alles bij de uien.
Voeg indien nodig nog wat water toe tot het vlees net onderstaat. Draai het vuur zo laag mogelijk.
Voeg laurier en tijm toe en leg er een met mosterd bestreken boterham bovenop. Laat ongeveer 2 uur heel rustig sudderen.
Laat de stoofpot wat afkoelen voor je hem serveert , dan is het vlees veel sappiger.
Snijd het witloof en de raddichio in fijne reepjes. Meng in een kom.
Kruid met peper en zout. Doe de azijn en olie erbij.
Kruid het vlees intussen met peper en zeezout. Bak het vlees in porties aan om het mooi te korsten. Doe het gebakken vlees telkens bij de uien in de stoofpot.
Strooi over de laatste portie wat bloem en laat die even meebakken. Dit helpt om de saus straks te binden.
Blus de braadpan met het bier en giet alles bij de uien.
Voeg indien nodig nog wat water toe tot het vlees net onderstaat. Draai het vuur zo laag mogelijk.
Voeg laurier en tijm toe en leg er een met mosterd bestreken boterham bovenop. Laat ongeveer 2 uur heel rustig sudderen.
Laat de stoofpot wat afkoelen voor je hem serveert , dan is het vlees veel sappiger.
Snijd het witloof en de raddichio in fijne reepjes. Meng in een kom.
Kruid met peper en zout. Doe de azijn en olie erbij.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gentse stoverij smaakt pittig en kruidig en verschilt zo van andere stoverijen. Om deze smaak in het stoofvlees te bekomen wordt er donkere mosterd en kriekenbier gebruikt.
Ingrediƫnten
500 g stoofvlees , 2 uien , 33 cl donker abdijbier of trappist , 25 cl Kriek bier , 1 snede wit brood , 2 el mosterd , tijm , laurier , boter , bloem , peper en zout
Voor het witloofslaatje : 3 stronken witloof , raddichio (roodloof) , 1 el azijn , 3 el olie , peper en zout
Voor het witloofslaatje : 3 stronken witloof , raddichio (roodloof) , 1 el azijn , 3 el olie , peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Gietijzeren stoofpot - braadpan - mengkom
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494252
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht