Bereidingswijze
in een stoofpot :
- Voeg kalkoen/kip halzen, geweekte bruine bonen, 70 cl water waarin de bonen gedrenkt zijn, gele ui, groene uien, tijm, kokosmelk en knoflook toe aan een grote pan op het fornuis en zet op middelhoog vuur tot het begint te sudderen .
-Dek af en zet het vuur laag tot medium-laag en kook bonen tot ze zacht zijn, ongeveer 1,5-2 uur. Voeg de laatste 30 minuten de bloem/water zout toe en hele scotch bonnet pepper .
-Verwijder de scotch bonnet peper en breng op smaak met zout en zwarte peper voor het opdienen.
met de snelkookpan :
-Voeg de geweekte bruine bonen, 70 cl water waarin de bonen gedrenkt zijn, een blikje kokosmelk, kalkoen/kip halzen, uien, knoflook en tijm toe aan een snelkookpan.
-Dek af en kook op hoge druk gedurende 35 minuten, laat de machine vervolgens 10 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen voordat de resterende druk wordt opgeheven.
-Terwijl uw machine op natuurlijke wijze loslaat, begint u met de bloem toe te voegen en ½ theelepel zout in een kom en roer goed dooreen . Voeg langzaam zoveel water toe tot er een gladde bal ontstaat. Knijp kleine stukjes deeg af en rol ze in een cilinder.
-Zodra alle druk op uw snelkookpan is ontlast, opent u deze en drukt u op sauteer op de machine. Zodra het mengsel begint te sudderen, voeg je de spinners en de hele Scotch Bonnet Pepper toe en laat je de stoofpot 5-7 minuten sudderen tot de knoedels gaar zijn.
Verwijder de peper en breng op smaak met zout en peper. Serveer met witte of bruine rijst.
- Voeg kalkoen/kip halzen, geweekte bruine bonen, 70 cl water waarin de bonen gedrenkt zijn, gele ui, groene uien, tijm, kokosmelk en knoflook toe aan een grote pan op het fornuis en zet op middelhoog vuur tot het begint te sudderen .
-Dek af en zet het vuur laag tot medium-laag en kook bonen tot ze zacht zijn, ongeveer 1,5-2 uur. Voeg de laatste 30 minuten de bloem/water zout toe en hele scotch bonnet pepper .
-Verwijder de scotch bonnet peper en breng op smaak met zout en zwarte peper voor het opdienen.
met de snelkookpan :
-Voeg de geweekte bruine bonen, 70 cl water waarin de bonen gedrenkt zijn, een blikje kokosmelk, kalkoen/kip halzen, uien, knoflook en tijm toe aan een snelkookpan.
-Dek af en kook op hoge druk gedurende 35 minuten, laat de machine vervolgens 10 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen voordat de resterende druk wordt opgeheven.
-Terwijl uw machine op natuurlijke wijze loslaat, begint u met de bloem toe te voegen en ½ theelepel zout in een kom en roer goed dooreen . Voeg langzaam zoveel water toe tot er een gladde bal ontstaat. Knijp kleine stukjes deeg af en rol ze in een cilinder.
-Zodra alle druk op uw snelkookpan is ontlast, opent u deze en drukt u op sauteer op de machine. Zodra het mengsel begint te sudderen, voeg je de spinners en de hele Scotch Bonnet Pepper toe en laat je de stoofpot 5-7 minuten sudderen tot de knoedels gaar zijn.
Verwijder de peper en breng op smaak met zout en peper. Serveer met witte of bruine rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Jamaicaanse stoofpot met rode kidneybonen en op smaak gebracht met kruiden, specerijen, kokosmelk en stoofvlees is erg lekker en zit boordevol smaak.
Ingrediënten
Stoofpot :
500 g gerookte kalkoen/kip halzen of kalkoen/kip vleugels etc
400 g gedroogde bruine bonen een nacht geweekt in 1 liter water
1 gele ui gesnipperd
2 groene uien
1 theelepel gedroogde tijm
45 cl ongezoete kokosmelk
3 teentjes knoflook gehakt
1 'scotch bonnet' peper
1 theelepel zwarte peper of naar smaak
½ theelepel zout of naar smaak
aanlengen van het gerecht :
200 g bloem voor alle doeleinden
½ theelepel zout
5-6 eetlepels water
500 g gerookte kalkoen/kip halzen of kalkoen/kip vleugels etc
400 g gedroogde bruine bonen een nacht geweekt in 1 liter water
1 gele ui gesnipperd
2 groene uien
1 theelepel gedroogde tijm
45 cl ongezoete kokosmelk
3 teentjes knoflook gehakt
1 'scotch bonnet' peper
1 theelepel zwarte peper of naar smaak
½ theelepel zout of naar smaak
aanlengen van het gerecht :
200 g bloem voor alle doeleinden
½ theelepel zout
5-6 eetlepels water
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494248
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Tanya ( My Forking life )
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht