Cassoulet met boschampignons en krokante salie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/15/2023 - 10:20
Bereidingswijze
Kook de bonen :
- Voeg in een grote pan de bonen en voldoende water toe zodat ze bedekt zijn . Laat minimaal 8 uur of een nacht weken. Spoel de bonen af, laat ze uitlekken en doe ze in een grote pan.
-Bind de knoflookhelften in een kaasdoek en voeg ze toe aan de bonen samen met de uienhelften, bouquet garni, laurierblaadjes, zout en peper en water. Breng aan de kook, reduceer en laat sudderen tot de bonen zacht zijn maar niet uit elkaar vallen (ongeveer 1 tot 1 ½ uur). Als het kookvocht te veel is afgenomen voordat de bonen gaar zijn, voeg dan meer water toe.
-Als de bonen gaar zijn, verwijder je de ui, knoflook, bouquet garni en laurierblaadjes van de bonen.

Maak de stoofpot met wilde paddenstoelen :
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak op middelhoog vuur tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
-Voeg de champignons toe en bak tot ze lichtbruin zijn en het vocht in de champignons bijna is verdampt (ongeveer 5-6 minuten). Kruid met peper en zout.
- Blus de pan af met de kookwijn en schraap alle bruine stukjes van de bodem van de pan.
-Voeg tomatenpuree, geplette tomaten en groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken, of tot het iets dikker is.
Voeg de bonen toe:
-Haal de bonen met een schuimspaan uit hun kookvocht en doe ze in de stoofpot.
- Voeg een pollepel of twee van het kookvocht toe aan de bonen in de pan en breng het mengsel aan de kook en laat sudderen tot het ingedikt en ingedikt is (ongeveer 10-15 minuten). Het moet de consistentie hebben van een niet te dikke stoofpot ! Als het te dik is, voeg dan meer groentebouillon of kookvocht van de bonen toe.

Rooster de broodkruimels :
- Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan en rooster de broodkruimels, onder regelmatig roeren, tot ze bruin beginnen te worden. Haal van het vuur, kruid licht met peper en zout en roer de gehakte peterselie erdoor.

Krokante salie :
- Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan. Voeg voorzichtig de afzonderlijke salieblaadjes toe en bak ongeveer 10-12 seconden, gebruik een vork of tang om elk blad halverwege voorzichtig om te draaien.
- Haal ze snel en voorzichtig uit de olie en leg ze op een bord bekleed met keukenpapier om overtollige olie te absorberen. . Breng op smaak met een snufje zout. Aan de kant zetten.
Serveren :
- Verwarm de oven voor op 180°C .
- Voeg het mengsel van champignons en bonen toe aan een braadpan van 3,5 liter of een ondiepe schaal en bestrooi gelijkmatig met paneermeel.
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het dik is en bubbelt langs de randen. - Verwijder en laat iets afkoelen.
- Serveer met extra verse peterselie of 1 of 2 krokante salieblaadjes.
Afbeelding
Cassoulet met boschampignons en krokante salie
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze " Cassoulet aux champignons sauvages et sauge croustillante" , Cassoulet is een bekend gerecht afkomstig uit het zuidwesten van Frankrijk. Er zijn veel regionale variaties op deze klassieker, maar ze bestaan ​​allemaal uit een basis van urenlang gekookte witte bonen met verschillende bereidingen van schapenvlees, varkensvlees of eend in het algemeen. Afhankelijk van de regio kan het ook een krokante vulling hebben - wat gebruikelijk is voor Toulouse-variaties.  Dit recept is vegetarische cassoulet .
Ingrediënten
Voor de bonen :

500 g gedroogde cannellinibonen
1 ui, ongepeld en in de lengte gehalveerd
1 kop knoflook, ongepeld en in de breedte gehalveerd
1 Boeket gegarneerd met:
6 takjes verse peterselie
2 takjes verse dragon
2 laurierblaadjes
1,2 liter water
Zout en versgemalen peper

Stoofpotje van wilde paddenstoelen :

2 eetlepels olijfolie (of boter)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 middelgrote wortel, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
100 g cantharellen, gewassen en grof gehakt
125 g cremini-champignons, gewassen en grof gehakt
2 eetlepels droge witte kookwijn
400 g geplette tomaten ( 1 blik tomaten stukjes)
24 cl groentebouillon
Zout en versgemalen peper

Broodkruimels van kruiden :

1 eetlepel olijfolie (of boter)
2 kopjes verse broodkruimels
Zout en peper
50 g verse peterselie, fijngehakt

Krokante Salie Topping :

6 cl olijfolie
12 salieblaadjes
Snufje zout
Leuke tips
Tijdbesparende truc: rooster de broodkruimels tot een dag van tevoren en bewaar ze in een luchtdichte verpakking. Roer voor gebruik de peterselie erdoor. U kunt ook kiezen voor kant-en-klaar paneermeel in plaats van het zelf te maken.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494238
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - French Barn -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester