Bereidingswijze
Maak een dressing voor de veldsla van de witte wijnazijn, 1 el extra vierge olijfolie en peper en zout naar smaak.
Kook de pastinaken in water met wat zout in circa 20 minuten gaar.
Verwarm 1 el olijfolie in een pan en voeg de courgette blokjes toe. Giet er het water bij en stoof circa 15 minuten, totdat het water is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de zalm gaar in 3 à 4 minuten per kant . Hou warm onder aluminiumfolie.
Meng de veldsla met de dressing.
Giet de pastinaken af en stamp ze grof. Roer er de blokjes courgette door met de melk en de boter en breng met peper en zout op smaak.
Serveer de pastinaak - courgette stamppot op 2 voorverwarmde borden. Leg er de veldsla en de zalm bovenop.
Kook de pastinaken in water met wat zout in circa 20 minuten gaar.
Verwarm 1 el olijfolie in een pan en voeg de courgette blokjes toe. Giet er het water bij en stoof circa 15 minuten, totdat het water is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de zalm gaar in 3 à 4 minuten per kant . Hou warm onder aluminiumfolie.
Meng de veldsla met de dressing.
Giet de pastinaken af en stamp ze grof. Roer er de blokjes courgette door met de melk en de boter en breng met peper en zout op smaak.
Serveer de pastinaak - courgette stamppot op 2 voorverwarmde borden. Leg er de veldsla en de zalm bovenop.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
=13pxEen Nordic of Noors geïnspireerd gerecht. Een verrassende pastinaak / courgette stamppot met daarbij een stukje gebakken zalm en frisse veldsla. Een mooi en eenvoudig bordje dat toch zó zal smaken. En bovendien nog koolhydraatarm is ook!
Ingrediënten
2 pastinaken geschild in gelijke stukken
1 courgette in blokjes
1 zakje veldsla gewassen en uitgelekt
2 zalmfilet
2 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
1 kl witte wijnazijn
1 el boter
3 el melk( ik heb een restje kookroom gebruikt)
peper en zout
1 courgette in blokjes
1 zakje veldsla gewassen en uitgelekt
2 zalmfilet
2 el olijfolie
1 el olijfolie extra vierge
1 kl witte wijnazijn
1 el boter
3 el melk( ik heb een restje kookroom gebruikt)
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Pannen, stamper,
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494230
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
15 gram eigen tekst en foto's ( kleine aanpassing)
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht