Bereidingswijze
Prik gaatjes in de aubergines met een vork en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Smeer de bovenkant in met olijfolie, kruid met peper en zout en schuif in een oven van 200°C gedurende 25 min.
Doe voor de ajvar de aubergines met geroosterde paprika, look, chilivlokken, azijn en maisolie in een keukenrobot en blend tot een homogene massa.
Leg de kalfslapjes tussen 2 stukken vershoudfolie en klop plat met een deegrol. Besmeer ze daarna met de ajvar en rol op.
Kook de zoete aardappels gaar in licht gezouten water, giet af en stamp tot puree met de havermelk, ras el hanout, peper en zout.
Bak de opgerolde kalfslapjes in boter rondom rond bruin en blus de pan met kalfsbouillon.
Breng aan de kook en voeg de room toe, kruid bij met peper en zout en serveer de lapjes met zoete aardappelpuree.
Doe voor de ajvar de aubergines met geroosterde paprika, look, chilivlokken, azijn en maisolie in een keukenrobot en blend tot een homogene massa.
Leg de kalfslapjes tussen 2 stukken vershoudfolie en klop plat met een deegrol. Besmeer ze daarna met de ajvar en rol op.
Kook de zoete aardappels gaar in licht gezouten water, giet af en stamp tot puree met de havermelk, ras el hanout, peper en zout.
Bak de opgerolde kalfslapjes in boter rondom rond bruin en blus de pan met kalfsbouillon.
Breng aan de kook en voeg de room toe, kruid bij met peper en zout en serveer de lapjes met zoete aardappelpuree.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Winterse kost , lekker pittig !
Ingrediënten
4 kalfslapjes
4 zoete aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
200 milliliter bouillon (kalfs)
1 theelepel ras el hanout
50 milliliter havermelk
200 milliliter room
1 klontje boter
peper
zout
Voor de ajvar :
2 aubergines (overlangs door midden gesneden)
2 paprika's (geroosterde, uit bokaal)
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel chilivlokken
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel maïsolie
2 lookteentjes
4 zoete aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
200 milliliter bouillon (kalfs)
1 theelepel ras el hanout
50 milliliter havermelk
200 milliliter room
1 klontje boter
peper
zout
Voor de ajvar :
2 aubergines (overlangs door midden gesneden)
2 paprika's (geroosterde, uit bokaal)
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel chilivlokken
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel maïsolie
2 lookteentjes
Hulpmiddelen & keukengerei
bakpapier
keukenrobot/mixer
deegrol
vershoudfolie
keukenrobot/mixer
deegrol
vershoudfolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494226
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht