Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C
-Spray een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur in met olijfoliespray.
-Voeg de ui toe en bak een paar minuten tot hij iets zachter is.
-Voeg de champignons en knoflook toe en voeg langzaam de bouillon beetje bij beetje toe, inkoken tot je het volgende beetje toevoegt. Dit zou de champignons en ui een mooie gouden kleur moeten geven.
-Breng op smaak met zout en zwarte peper en roer de verse peterselie erdoor
-Terwijl het champignonmengsel aan het bakken is, kook je de pasta beetgaar in kokend gezouten water. Als de pasta klaar is, bewaar je 80 ml van het pastawater, giet je de pasta af en zet je hem opzij.
-Meng de parmezaan, ricotta, knoflookpoeder en een snufje zout en peper in een kom.
-Voeg de pasta toe aan het champignonmengsel met het gereserveerde pastawater en meng tot alles gecombineerd is.
-Schep het ricottamengsel op de bovenkant van de pasta en verdeel het met een spatel grof over de bovenkant van de pasta.
-Bestrooi gelijkmatig met de mozzarella.
-Gebakken Afgedekt met folie of een deksel gedurende 20 minuten, verwijder dan de folie/het deksel en bak nog eens 10-15 minuten tot de bovenkant licht goudbruin is.
-Spray een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur in met olijfoliespray.
-Voeg de ui toe en bak een paar minuten tot hij iets zachter is.
-Voeg de champignons en knoflook toe en voeg langzaam de bouillon beetje bij beetje toe, inkoken tot je het volgende beetje toevoegt. Dit zou de champignons en ui een mooie gouden kleur moeten geven.
-Breng op smaak met zout en zwarte peper en roer de verse peterselie erdoor
-Terwijl het champignonmengsel aan het bakken is, kook je de pasta beetgaar in kokend gezouten water. Als de pasta klaar is, bewaar je 80 ml van het pastawater, giet je de pasta af en zet je hem opzij.
-Meng de parmezaan, ricotta, knoflookpoeder en een snufje zout en peper in een kom.
-Voeg de pasta toe aan het champignonmengsel met het gereserveerde pastawater en meng tot alles gecombineerd is.
-Schep het ricottamengsel op de bovenkant van de pasta en verdeel het met een spatel grof over de bovenkant van de pasta.
-Bestrooi gelijkmatig met de mozzarella.
-Gebakken Afgedekt met folie of een deksel gedurende 20 minuten, verwijder dan de folie/het deksel en bak nog eens 10-15 minuten tot de bovenkant licht goudbruin is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere gebakken knoflookpaddestoelen in een ricotta pastaschotel
Ingrediënten
olijfolie spray
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, geperst
400 g champignons, gehakt (gebruik een mengsel van variëteiten voor meer smaak)
240 ml kippen
handvol verse peterselie, fijngehakt
180 g ricotta
30 g Parmezaanse kaas (of Italiaanse harde kaas) - vers geraspt
50 g mozzarella - vers geraspt
240 g ongekookte pasta naar keuze (ik gebruikte penne)
¾ theelepel knoflookpoeder
versgemalen zout en peper
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, geperst
400 g champignons, gehakt (gebruik een mengsel van variëteiten voor meer smaak)
240 ml kippen
handvol verse peterselie, fijngehakt
180 g ricotta
30 g Parmezaanse kaas (of Italiaanse harde kaas) - vers geraspt
50 g mozzarella - vers geraspt
240 g ongekookte pasta naar keuze (ik gebruikte penne)
¾ theelepel knoflookpoeder
versgemalen zout en peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494216
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Slimming Eats - pinterest-
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht