Gevulde tomaten met gehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 09/23/2022 - 11:34
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160°C.
Snijd de hoedjes van de tomaten en verwijder de pitten met een lepeltje. Strooi wat zout in de tomaten en zet ze omgekeerd op een vel keukenpapier. Het zout zal het overtollige vocht uit de tomaten halen.
Snipper de ui en de look en stoof glazig in boter. Voeg de champignons toe en roerbak 2 minuten. Doe de ui , look en champignons vervolgens bij het gehakt. Doe er ook het paneermeel , worcestersaus , ei en de peterselie bij. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed.
Meng tenslotte de blokjes kaas onder het gehakt.
Leg enkele blaadjes spinazie in de tomaten en vul verder op met het gehaktmengsel. Schik de tomaten in een ovenschaal. Giet er wat gesmolten boter en strooi er nog wat paneermeel op.
Bak de tomaten in de voorverwarmde oven een kleine 20 minuten.
Serveer met een pittige salade.
Afbeelding
Gevulde tomaten met gehakt
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een tomaat leent zich perfect tot het opvullen met lekkere ingrediënten. Gevulde tomaat met gehakt en daarbij een slaatje is perfect als hoofdgerecht maar je het ook serveren als voorgerecht op je feestmenu.
Ingrediënten
600 g gemengd gehakt
4 tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
spinazie
80 g kaasblokjes
8 champignons
2 el paneermeel
1/2 el worcestersaus
1 ei
3 el peterselie
boter
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
ovenschaal of ovenschotel
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493290
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003