Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Vet de vorm in en bestrooi met wat bloem.
Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit.
Snijd de rabarber in kleine stukjes. Schep de rabarber met de helft van de sinaasappelrasp, 1 eetlepel basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker om in een kom.
Laat dit niet te lang staan.
Klop in een andere kom 150 gram zachte boter, 150 gram basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een crèmekleurige massa.
Klop de eieren erdoor.
Klop de gemalen amandelen, gezeefde bloem + bakpoeder en het sinaasappelsap in gedeelten erdoor.
Doe het beslag over in een ingevette vorm, strijk de bovenkant glad.
Laat de rabarber uitlekken in een zeef. Verdeel de rabarber over het beslag.
Bak de taart plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Smelt intussen de rest van de boter (25 gram)
Meng de andere helft van de sinaasappelrasp, 1 eetlepel basterdsuiker en de geschaafde amandelen door de gesmolten boter.
Schakel de oven terug naar 175 graden boven- en onder-warmte.
Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak de taart nog plm. 30 tot 35 minuten tot de taart gaar is en lichtbruin. (Prik in de taart met een satéprikker, blijft er niets aan hangen dan is de taart klaar.)
Vet de vorm in en bestrooi met wat bloem.
Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit.
Snijd de rabarber in kleine stukjes. Schep de rabarber met de helft van de sinaasappelrasp, 1 eetlepel basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker om in een kom.
Laat dit niet te lang staan.
Klop in een andere kom 150 gram zachte boter, 150 gram basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker tot een crèmekleurige massa.
Klop de eieren erdoor.
Klop de gemalen amandelen, gezeefde bloem + bakpoeder en het sinaasappelsap in gedeelten erdoor.
Doe het beslag over in een ingevette vorm, strijk de bovenkant glad.
Laat de rabarber uitlekken in een zeef. Verdeel de rabarber over het beslag.
Bak de taart plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Smelt intussen de rest van de boter (25 gram)
Meng de andere helft van de sinaasappelrasp, 1 eetlepel basterdsuiker en de geschaafde amandelen door de gesmolten boter.
Schakel de oven terug naar 175 graden boven- en onder-warmte.
Verdeel het amandelmengsel over de taart en bak de taart nog plm. 30 tot 35 minuten tot de taart gaar is en lichtbruin. (Prik in de taart met een satéprikker, blijft er niets aan hangen dan is de taart klaar.)
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rabarbertijd dus tijd om iets met rababer te doen. Op internet stuitteik op het recept van dit lekkere kleine taartje. Niet te moeilijk te maken. Het roerdeeg (lijkt op cakdeeg) is zo gemaakt met de mixer. Daarna gaat de taart alleen met de rabarber de oven in en wordt later afgebakken met een heerlijke amandellaag.
Ingrediënten
Rasp van 1 biologische sinaasappel (in twee helften verdeeld)
Sap van 1/2 sinaasappel
750 gram verse rabarber, schoongemaakt in kleine stukjes
2 zakjes vanillesuiker
1 + 1 eetlepel + 150 gram lichtbruine basterdsuiker
150 + 25 gram zachte boter
3 eieren (M)
125 gram blanke gemalen amandelen
125 gram bloem
1 flinke theelepel bakpoeder
45 gram amandelschaafsel (zakje 45 g)
Boter en bloem voor de vorm
Sap van 1/2 sinaasappel
750 gram verse rabarber, schoongemaakt in kleine stukjes
2 zakjes vanillesuiker
1 + 1 eetlepel + 150 gram lichtbruine basterdsuiker
150 + 25 gram zachte boter
3 eieren (M)
125 gram blanke gemalen amandelen
125 gram bloem
1 flinke theelepel bakpoeder
45 gram amandelschaafsel (zakje 45 g)
Boter en bloem voor de vorm
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
springvorm 20 cm
kommen
springvorm 20 cm
kommen
Leuke tips
Wil en een grotere taart bakken van bijvorbeeld 26 cm doorsnede? Verdubbel dan de hoeveelheden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492508
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Rabarber-amandeltaart met sinaasappel recept - Allerhande | Albert Heijn (ah.nl)
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid