Bereidingswijze
Verdeel de tonijn in grove stukken. Meng de tonijnstukken voorzichtig met de rode uisnippers, knoflook, gedroogde tomaten, en kappertjes. Breng de tonijn op smaak met peper, mosterd en citroensap. Is de tonijn te droog voeg dan nog wat olijfolie toe.
Garneer de tonijntapenade met de olijven.
Ik heb ervoor gekozen de olijven niet door de tapenade te mengen maar apart te serveren voor degene die geen olijven lusten,
Garneer de tonijntapenade met de olijven.
Ik heb ervoor gekozen de olijven niet door de tapenade te mengen maar apart te serveren voor degene die geen olijven lusten,
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere tapenade van tonijn, gedroogde tomaten, kappertjes en olijven viel erg in de smaak bij mijn vriendinnen, waarvoor ik een tijdje terug een brunch heb gemaakt.
Ik heb ervoor gekozen de olijven niet door de tapenade te mengen maar apart te serveren voor degenen die geen olijven lusten.
Ik had een blikje tonijn op olie met chili. Gebruik je gewone tonijn op olie,voeg dan wat chili of cayennepeper toe.
Ik heb voor dit recept een aantal recepten op internet bekeken en zelf mijn eigen draai eraan gegeven.
Ik heb ervoor gekozen de olijven niet door de tapenade te mengen maar apart te serveren voor degenen die geen olijven lusten.
Ik had een blikje tonijn op olie met chili. Gebruik je gewone tonijn op olie,voeg dan wat chili of cayennepeper toe.
Ik heb voor dit recept een aantal recepten op internet bekeken en zelf mijn eigen draai eraan gegeven.
Ingrediënten
100 gram tonijn op olie met chili (merk: Saupiquet)
4 zongedroogde tomaten op olie, goed uitgelekt, in kleine stukjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 afgestreken theelepel pittige mosterd
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel tomaten
Peper
Eventueel nog wat olijfolie
Groene olijven naar smaak
4 zongedroogde tomaten op olie, goed uitgelekt, in kleine stukjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 afgestreken theelepel pittige mosterd
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel tomaten
Peper
Eventueel nog wat olijfolie
Groene olijven naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje
Leuke tips
In plaats van groene olijven zijn zwarte olijven ook erg lekker.
Je kunt in plaats van rode uien ook gewone witte uien gebruiken.
Je kunt in plaats van rode uien ook gewone witte uien gebruiken.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492310
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid