Muhammara een heerlijke spread van gegrilde paprika en walnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 04/05/2022 - 20:05
Bereidingswijze
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Leeg de pot gegrilde paprika's in een vergiet. Verwijder de zwart geblakerde delen van de paprika's en snij de paprika's in stukken.
Pureer alle ingrediënten in het bakje van je staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer de muhammara met walnoten en giet er nog wat olijfolie over.
Afbeelding
Muhammara een heerlijke spread van gegrilde paprika en walnoten
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Muhammara is een saus afkomstig uit de Syrische stad Aleppo. Tegenwoordig is Muhmmara  in de hele Arabische en Turkse keuken te vinden. In Turkije wordt het 'muhammere' of 'acuka' genoemd.De belangrijkste ingrediënten van muhammara zijn gegrilde paprika's en geroosterde gemalen walnoten  Muhammara wordt gegeten als broodbeleg opTurks brood en als smaakmaker bij vlees- en visgerechten.
Ik heb de muhammara zelf samengesteld uit diverse recepten van internet.
Ingrediënten
1 pot gegrilde paprika (inhoud plm.300 gram)
150 gram walnoten
sap van 1/2 citroen
½ rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ theelepel gemalen koriander
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1/2theelepel kurkuma
Peper, zout
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel honing
2 el goede olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer met bakje
Leuke tips
De muhammara is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Arabisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492291
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid