Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Klop de eieren met de suiker plm. 5 minuten. De eieren moeten lichter van kleur worden.
Was de citroen en rasp het gele deel van de citroenschil.
Voeg het citroenrasp en de limoncello toe aan de eiermassa.
Meng het kaneelpoeder door het amandelmeel en spatel het amandelmeel door de eimassa.
Vet de taartvorm in. Besuit dan met amandelmeel (of bloem) of gebruik bakpapier.
Giet het beslag in de bakvormen bak de taart plm.40 tot 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Prik na 40 minuten in de taart met een satéprikker om te controleren of de taart droog is voordat je hem uit de oven haalt. (De satéprikker moet droog uit de taart komen).
Laat de taart minimal 15 tot 20 minuten afkoelen in de vorm.
N.B. Controleer tussen het bakken door of de taart niet te bruin wordt. Is dat het geval, Dek dan de taart af met wat alufolie.
Klop de eieren met de suiker plm. 5 minuten. De eieren moeten lichter van kleur worden.
Was de citroen en rasp het gele deel van de citroenschil.
Voeg het citroenrasp en de limoncello toe aan de eiermassa.
Meng het kaneelpoeder door het amandelmeel en spatel het amandelmeel door de eimassa.
Vet de taartvorm in. Besuit dan met amandelmeel (of bloem) of gebruik bakpapier.
Giet het beslag in de bakvormen bak de taart plm.40 tot 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Prik na 40 minuten in de taart met een satéprikker om te controleren of de taart droog is voordat je hem uit de oven haalt. (De satéprikker moet droog uit de taart komen).
Laat de taart minimal 15 tot 20 minuten afkoelen in de vorm.
N.B. Controleer tussen het bakken door of de taart niet te bruin wordt. Is dat het geval, Dek dan de taart af met wat alufolie.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept van deze heerlijke amandeltaart vond ik in het kookboek "In de keuken van het Spaanse dorp Polopos", 80 recepten en culinaire belevenissen vanuit Casa 3, door Wijnand Boon. Het reept van de amandeltaart komt oorspronkelijk uit Galicië, waar hij al sinds de middeleeuwen gemaakt wordt.
De taart bevat geen boter of bloem, maar bestaat uit eieren, suiker, citroen en amandelmeel of gemalen amandelen. De taart is heerlijk smeuïg en ook de volgende dag(en) nog erg lekker,
De oorspronkelijke taart is bestrooid met poedersuiker. Ik vond het leuk (en lekker) om de taart te garneren met geschaafde amandelen.
De taart bevat geen boter of bloem, maar bestaat uit eieren, suiker, citroen en amandelmeel of gemalen amandelen. De taart is heerlijk smeuïg en ook de volgende dag(en) nog erg lekker,
De oorspronkelijke taart is bestrooid met poedersuiker. Ik vond het leuk (en lekker) om de taart te garneren met geschaafde amandelen.
Ingrediënten
5 eieren
250 gram suiker (volgende keer gebruik ik iets minder suiker)
geraspte gele schil van een biologische citroen
25 ml limoncello
250 gram amandelmeel of gemalen amandelen
1 theelepel kaneelpoeder
vet voor de taartvorm (ik gebruik volgende keer bakpapier omdat de taart wat blijft kleven)
poedersuiker om te garneren (ik heb geschaafde amandelen gebruikt.)
250 gram suiker (volgende keer gebruik ik iets minder suiker)
geraspte gele schil van een biologische citroen
25 ml limoncello
250 gram amandelmeel of gemalen amandelen
1 theelepel kaneelpoeder
vet voor de taartvorm (ik gebruik volgende keer bakpapier omdat de taart wat blijft kleven)
poedersuiker om te garneren (ik heb geschaafde amandelen gebruikt.)
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm van 20 cm doorsnede
mixer
beslagkom
mixer
beslagkom
Leuke tips
Bestrooi de taart met poedersuiker of strooi er - voordat de taart gebakken wordt - geschaafde amandelen overheen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492203
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Kookboek "In de keuken van het Spaanse dorp Polopos", van Wijnand Boon
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid