Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes, smelt de boter en roer deze goed door elkaar.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm en stort hierop het koekmengsel. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. En zet het een kwartiertje in de koelkast.
- Verwarm een klontje boter in een pan en bak hierin de geschilde en in stukjes gesneden appel. Voeg eerst 1 lepel suiker en 1 tl speculaaskruiden toe. Schep alles goed door elkaar en voeg daarna een scheutje Calvados toe. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes bakken en laat het daarna afkoelen.
- Klop de slagroom met 2 el suiker stijf en meng er de mascarpone doorheen.
- Voeg de afgekoelde appelstukjes toe en meng alles goed door elkaar. Stort de massa op de koekjesbodem in de springvorm en strijk alles glad. Zet de taart ongeveer 4 uur in de koelkast (ik maak hem meestal 1 dag van te voren al).
- Haal voorzichtig de ring van de springvorm af en snijd de taart in stukken. Garneer met stukjes koek en/of geroosterde noten.
- Leg een vel bakpapier op de bodem van een springvorm en stort hierop het koekmengsel. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. En zet het een kwartiertje in de koelkast.
- Verwarm een klontje boter in een pan en bak hierin de geschilde en in stukjes gesneden appel. Voeg eerst 1 lepel suiker en 1 tl speculaaskruiden toe. Schep alles goed door elkaar en voeg daarna een scheutje Calvados toe. Laat het geheel 10 minuutjes zachtjes bakken en laat het daarna afkoelen.
- Klop de slagroom met 2 el suiker stijf en meng er de mascarpone doorheen.
- Voeg de afgekoelde appelstukjes toe en meng alles goed door elkaar. Stort de massa op de koekjesbodem in de springvorm en strijk alles glad. Zet de taart ongeveer 4 uur in de koelkast (ik maak hem meestal 1 dag van te voren al).
- Haal voorzichtig de ring van de springvorm af en snijd de taart in stukken. Garneer met stukjes koek en/of geroosterde noten.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke en snelle variant op een "gewone" appeltaart.
Doordat de bodem van koekjes (speculaas) is kun je deze taart heel gemakkelijk glutenvrij maken omdat de overige ingrediënten van zichzelf al glutenvrij zijn.
TIP: Lekker om in elke punt taart een stukje koek te steken. Ook lekker om met geroosterde noten te garneren.
Doordat de bodem van koekjes (speculaas) is kun je deze taart heel gemakkelijk glutenvrij maken omdat de overige ingrediënten van zichzelf al glutenvrij zijn.
TIP: Lekker om in elke punt taart een stukje koek te steken. Ook lekker om met geroosterde noten te garneren.
Ingrediënten
- 200 gram koekjes (ik had speculaasjes)
- 90 gram gesmolten boter
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 2 appels
- 1 el suiker
- 1 el speculaaskruiden (of kaneel)
- scheutje Calvados (of appelsap)
- klontje boter
- voor de garnering: stukjes koek en/of geroosterde noten
- 90 gram gesmolten boter
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 2 appels
- 1 el suiker
- 1 el speculaaskruiden (of kaneel)
- scheutje Calvados (of appelsap)
- klontje boter
- voor de garnering: stukjes koek en/of geroosterde noten
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm, mixer, beslagkom(men), bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1491945
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Vegetarisch
Gelegenheid