Bereidingswijze
Verkruimel de koekjes of de crackers helemaal fijn met een vijzel of in een blender.
Smelt de roomboter in een pan en roer de koekjes/crackers erdoor heen.
Bekleed een springvorm van 26 á 28 cm met bakpapier en druk de bodem met de bolle kant van een lepel of met je vingers in de vorm en laat deze afkoelen.
Klop de slagroom helemaal stijf samen met de suiker naar keuze en de vanille.
Als je monchou gebruikt moet je die even in een aparte kom fijn kloppen en dan pas mixen met de slagroom, als je mascarpone gebruikt hoeft dat niet want doe klontert niet. Verdeel de monchou over de bodem en zet hem weer koud.
Bak de appel met de roomboter en de koekkruiden op middelmatig vuur tot ze een beetje gaar zijn en laat ze afkoelen.
Doe de suiker in een steelpannetje en zet deze op matig vuur.
Doe ook de slagroom in een pannetje en verwarm deze. Laat de suiker langzaam en niet te hard karameliseren anders brand hij aan. Als hij mooi licht bruin is mag hij van het vuur en doe dan voorzichtig scheutje voor scheutje de warme slagroom erbij.
Laat de karamel dan goed afkoelen.
Doe de appeltjes en de karamel pas op de taart vlak voordat je hem gaat serveren.
Smelt de roomboter in een pan en roer de koekjes/crackers erdoor heen.
Bekleed een springvorm van 26 á 28 cm met bakpapier en druk de bodem met de bolle kant van een lepel of met je vingers in de vorm en laat deze afkoelen.
Klop de slagroom helemaal stijf samen met de suiker naar keuze en de vanille.
Als je monchou gebruikt moet je die even in een aparte kom fijn kloppen en dan pas mixen met de slagroom, als je mascarpone gebruikt hoeft dat niet want doe klontert niet. Verdeel de monchou over de bodem en zet hem weer koud.
Bak de appel met de roomboter en de koekkruiden op middelmatig vuur tot ze een beetje gaar zijn en laat ze afkoelen.
Doe de suiker in een steelpannetje en zet deze op matig vuur.
Doe ook de slagroom in een pannetje en verwarm deze. Laat de suiker langzaam en niet te hard karameliseren anders brand hij aan. Als hij mooi licht bruin is mag hij van het vuur en doe dan voorzichtig scheutje voor scheutje de warme slagroom erbij.
Laat de karamel dan goed afkoelen.
Doe de appeltjes en de karamel pas op de taart vlak voordat je hem gaat serveren.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze recepten zijn van www.oergeluk.com
Ingrediënten
Bodem
- 250 gram Maria biscuit of voor minder zoet 250 gram naturel crackers
- 150 gram roomboter
Monchou
- 400 gram monchou of mascarpone
- 300 gram slagroom
- 100 gram kokossuiker of oerzoet
- 1½ theelepel vanille
Appels
- 3 appels ( goudrenet )
- 1 eetlepel roomboter
- 1½ theelepel koekkruiden of kaneel
Karamelsaus
- 100 gram suiker
- 100 gram slagroom
- 250 gram Maria biscuit of voor minder zoet 250 gram naturel crackers
- 150 gram roomboter
Monchou
- 400 gram monchou of mascarpone
- 300 gram slagroom
- 100 gram kokossuiker of oerzoet
- 1½ theelepel vanille
Appels
- 3 appels ( goudrenet )
- 1 eetlepel roomboter
- 1½ theelepel koekkruiden of kaneel
Karamelsaus
- 100 gram suiker
- 100 gram slagroom
Leuke tips
Kijk voor meer leuke en lekkere recepten op mijn website www.oergeluk.com
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1491907
Homepage ID
3035413
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid